1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ETKİNLİKLER BAŞLATILDI
ETKİNLİKLER BAŞLATILDI

ETKİNLİKLER BAŞLATILDI

DAÜ’de okuyan yabancı öğrencilerin kente uyumunun sağlanması için;

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi, yabancı öğrencilerin kente uyum sağlaması için etkinlik başlattı

Gazimağusa Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), DAÜ’de okuyan yabancı öğrencilerin kente uyumunun sağlanması için ortak projelerle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Belediyeden verilen bilgiye göre, DAÜ’deki yabancı öğrencilerin yer alacağı projede, farklı kültürlerin yemek sergisi, kıyafet ve yöresel dans gösterileri halkın beğenisine sunulacak.

Bu çerçevede Namık Kemal Meydanı’nda dans gösterileri ile başlayan etkinlikler, kentin farkı noktalarında devam edecek ve birçok öğrenci sosyal etkinliklerle hem Gazimağusa halkı ile kaynaşacak hem kendi kültürlerinin tanıtımını yapacak.

DAÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin meydanda yaptığı organizasyonda, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Nijerya, gibi ülkelerin dans grupları gösteri yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, çok kültürlü bir yapıya sahip olan DAÜ’de öğrenim gören öğrencilerin kendi kültürlerini Gazimağusa halkına yansıtacakları etkinliklerin, kentle-DAÜ bütünleşmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Arter, etkinliklerin, DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekilmesi açısından da önemli olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.