1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'EURO'DAN ÇIKILMASI' ÖNERİSİNİ İLETTİ
'EURO'DAN ÇIKILMASI' ÖNERİSİNİ İLETTİ

'EURO'DAN ÇIKILMASI' ÖNERİSİNİ İLETTİ

AKEL, EURO’DAN ÇIKILMASIYLA İLGİLİ ÖNERİSİNİ ANASTASİADİS’E İLETTİ

A+A-

AKEL partisinin, Euro bölgesinden çıkılması ve liraya geri dönülmesi konusunda hazırladığı yaklaşık 80 sayfalık çalışmayı, dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile siyasi partilere ilettiği haber verildi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, çalışmaya eşlik eden mektubunda, memorandumdan kurtulmakla ilgili yol haritasının benimsenmesi için, siyasi güçlerin tümünün harekete geçmesi gerektiğine işaret ettiğini yazan Politis, Kiprianu’nun AKEL’in çalışmasını, Rum kesiminin Euro para biriminden çıkmasıyla ilgili koordinatları içeren bir yol haritası olarak ortaya koyduğunu belirtti.

Gazete, Kiprianu’nun Anastasiadis’ten, fikir teatisinde bulunmaları için Ulusal Konseyi toplantıya çağırmasını da istedi.

AKEL’in Euro’dan çıkılmasıyla ilgili önerisinin; Euro para biriminde kalınmasına, önemli egemenlik ve refah kaybı, aynı zamanda sosyal sefaletin güçlenmesinin eşlik edeceği tespitiyle başladığını yazan gazete, AKEL’in, yerli paranın geri gelmesinin, gelecekle ilgili umut ve kalkınma olanağı verdiğini savunduğunu ekledi.

Memorandumdan çıkılmasının, Troyka’nın doğal gazdan faydalanılmasıyla ilgili dayatmalarını yok etmekte olduğunu savunan AKEL, Rum kesiminin AB ile Euro bölgesinden çıkış konusunu müzakere etmesi önerisinde de bulundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.