1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EV HAYALİ İLE GELDİLER SOKAKTA KALDILAR!
EV HAYALİ İLE GELDİLER SOKAKTA KALDILAR!

EV HAYALİ İLE GELDİLER SOKAKTA KALDILAR!

Para da gitti evde yok!

A+A-

Para da gitti ev de yok

Sahte emlakçı M.G tarafından dolandırılan 2 öğrenci Havadis aracılığıyla hükümete tedbir alma çağrısında bulundu.

Duygu Alan

Havadis’in “Öğrenciye “sahte emlakçı” darbesi” başlığı ile dün manşetten yayınladığı haberinin ardından ülkemizde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı üniversiteli birçok öğrenci, “emlakçı tarafından dolandırıldığını” iddia etti.

Emlakçı tarafından dolandırıldığını öne süren bu öğrencilerden ikisi, kim tarafından ve nasıl dolandırıldıklarını, yaşadıkları anlattı.

İnternet üzerinden anlaştılar

Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olan Veysi Başaran ve Samet Bitgül isimli öğrenciler, KKTC’de 3 yıldır üniversitenin yurdunda kaldığını ancak son sınıfta eve çıkmaya karar verdiklerini söyledi.

Türkiye’de yaz tatilinde oldukları süre içerisinde bir yandan da internet üzerinden Lefkoşa’da kiralık ev ilanlarını araştırdıklarını anlatan iki öğrenci, dolandırıldıklarını iddia ettikleri M.G.ile iletişime geçtiklerini ve internet üzerinden birçok kez konuyu görüştüklerini anlattı.

M.G.’nin kendilerine kiralık evlerin fotoğraflarını yine internet üzerinden gönderdiğini söyleyen öğrenciler, evlerden birinde anlaştıklarını söyledi.

Bir yıllık kira bedeli 10 TL yatırdılar

Üniversite öğrencisi Veysi Başaran ve Samet Bitgül, anlaştıkları ev için yıllık kira bedeli olarak M.G.’nin İş Bankası’ndaki hesabına 10 bin TL gönderdiklerini dile getirdi.

Öğrencilerin iddiasına göre, M.G., bir iki gün sonra bir mağazadan çekinmiş ev eşyası fotoğraflarını Veysi Başaran’a internet üzerinden gönderdi ve söz konusu eşyaları kendileri için mağazadan satın aldığını belirtti.

Evlerinin hayali ile geldiler sokakta kaldılar

Veysi Başaran ve Samet Bitgül Ekim ayının başında KKTC’ye geldiklerini ancak ortada ne bir ev ne de eşya olmadığını kaydetti.

Öğrenciler, M.G. ‘nin “Ev sahibi ile son anda bir anlaşmazlık yaşadık. Ancak bir iki gün idare edin size aynı fiyata çok daha güzel ev kiralayacağım” diyerek kandırdığını ileri sürdü. Bir iki gün arkadaşlarında kaldıklarını söyleyen öğrenciler, M.G.’nin sürekli başka bahaneler öne sürerek bir türlü ev kiralamadığı gibi 10 bin TL’yi de vermediğini öne sürdü.

Polise şikayet ettiler

Veysi Başaran ve Samet Bitgül, M.G. tarafından dolandırıldıklarını anladıklarını ve polise giderek M.G. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Öğrenciler, polisin “Biz bir şey yapamayız, avukat tutun” diyerek kendilerini başından savdığını öne süren öğrenciler, ikinci kez şikayete gittiklerinde ise polisin, “M.G. bize geldi, 3 gün süre istedi. 3 gün sonra paranızı verecek” dediğini iddia etti.

Parayı vermedi kayıplara karıştı

Veysi Başaran ve Samet Bitgül, polise güvenerek 3 gün beklediklerini ancak 3 gün sonra M.G.’nin telefonuna ulaşamadıklarını söyledi.

Üniversiteli öğrenciler, yaptıkları araştırma sonucu M.G.’nin kendileri gibi birçok öğrenciyi daha dolandırarak paralarını aldığını ve topladığı paralarla Güney Kıbrıs’a kaçtığını öğrendiklerini öne sürdü.

“Biz yandık başkaları yanmasın”

Veysi Başaran ve Samet Bitgül, Havadis’e yaptığı açıklamada, “Biz dolandırıldık başkası da dolandırılmasın. Bir kimse ile alışveriş yaparken karşınızdaki kişiyi önce detaylı araştırın” uyarısında bulundu.

Hükümete de çağrıda bulunan Veysi Başaran ve Samet Bitgül, “Bu tür olaylar ülkenin dış ülkelerdeki yaratılmış iyi imajını sarsmakla birlikte kamu vicdanını derinden etkiler. Hükümet yetkililerini kaçak emlakçılık konusunda gerekli önlemi alması hususunda göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.