1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EV TRAFİĞİN İÇİNDE KALDI
EV TRAFİĞİN İÇİNDE KALDI

EV TRAFİĞİN İÇİNDE KALDI

Demirhanlı Ali Saadetoğlu, evinin bir an önce istimlak edilmesini bekliyor

A+A-

Demirhan sakinlerinden Ali Saadetoğlu, genişletilen ana yolun yarattığı tehlike nedeniyle evinin istimlak edilmesini istediğini söyleyerek, ailece mağdur olduğunu savundu.
   İçişleri Bakanlığına 14 Aralık 2012 tarihinde müracaat ettiğini, başvurusu üzerine durumun yerinde incelendiğini ifade eden Saadetoğlu, şikayetini şöyle dile getirdi:
   “Kamyon şoförüyüm. Aracımı yolun kenarına park edemiyorum çünkü yarısı şehirlerarası anayolun içinde kalıyor, bahçeye park ettiğim zaman ise yola çok tehlikeli bir şekilde geri geri çıkmak zorunda kalıyorum. Bu durum benden çok anayolda seyreden vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. Burada üç kez kaza oldu, birinde oğlumu bastılar, birinde ise araba evime girdi. Evimin önüne koruyucu beton bariyer inşa etmek zorunda kaldım. Yetkililer sorunun kalıcı çözümü için illa ki birinin ölmesini mi bekliyor?”
   Sesini duyurmak amacıyla evinin önünde eylem de yaptığını söyleyen Ali Saadetoğlu, İçişleri Bakanlığı’nda sorumlu bir müdürün yaptığı incelemenin ardından evin istimlak edilmesi gerektiğini raporlayıp, bunu “kurula koyduğunu” ancak hala bir sonuç alınamadığını kaydetti.
   Plan Proje Müdürü’nün kendisine 15 Ocak 2013 tarihinde bir kâğıt göndererek Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na dilekçe yapması ve bakanla görüşmesi gerektiğini aktardığını dile getiren Ali Saadetoğlu, bu tarihten sonra söyleneni yaptığını ve bakanla görüştüğünü anlattı. Saadetoğlu bu gelişmelerden sonra ise Karayolları Dairesi’ne gönderildiğini ifade etti.
   Yaklaşık iki ay önce Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Karayolları Dairesi Müdürü ve Bayındırlık Plan Proje Müdürü’nün evini ziyaret ettiğini kaydeden Saadetoğlu, yapılan inceleme neticesinde evinin kullanılamaz halde olduğunun ve istimlak edilmesi gerektiğinin anlaşılmasına rağmen hala beklediğini söyledi.
   Yetkililerin en erken zamanda soruna çare bulması gerektiğini vurgulayan Saadetoğlu, her an ölümle sonuçlanabilecek bir trafik kazası yaşanabileceğine dikkat çekti.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.