1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVLATLIK ÇOCUK ALDILAR... ÇOK ÜZÜLÜYORLAR....
EVLATLIK ÇOCUK ALDILAR... ÇOK ÜZÜLÜYORLAR....

EVLATLIK ÇOCUK ALDILAR... ÇOK ÜZÜLÜYORLAR....

Güzelyurt’ta ikamet eden Ceylangüden çifti,

A+A-
Çok üzülüyorlar
 

Türkiye ve KKTC’deki yasal süreci tamamlayarak bir çocuğu evlat edinen Ceylangüden çifti, çocuklarına doğum belgesi alamıyor

Güzelyurt’ta ikamet eden Melek ve Namık Ceylangüden çifti, yasal mevzuatı takip ederek evlatlık çocuk aldı.

Türkiye’de gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra adaya dönen çift, burada açılan mahkeme sonucunda da çocuklarının resmen ailesi olmaya hak kazandı.

Yasal prosedürü tamamlayan ancak Nüfus Kayıt Dairesi’nden doğum belgesi ya da halk dilindeki adıyla yaş kağıdı alamayan çift tepki gösterdi. Namık Ceylangüden, “Tüm zor aşamaları geçtik, yaş kağıdında kaldık. Neden çocuğumuza yaş kağıdı verilmiyor anlamıyorum. Tek yapılması gereken bir imza” dedi.

Namık Ceylangüden, 2009 yılında Güzelyurt Sosyal Yardım Kurumu’na evlat edinmek için başvuruda bulunduklarını anlattı.

Bir buçuk yıl sonra gelen cevapta taleplerinin kabul edildiğini ve Türkiye’ye gitmeleri gerektiğini öğrendiklerini belirten Ceylangüden, burada gerekli işlemleri yaptıklarını, bir yıllık koruyucu aile görevlerini tamamladıklarını ifade etti.

Ceylangüden, bir yıldan sonra tekrar Türkiye’ye gidip mahkeme safhasını gerçekleştirdiklerini belirterek nüfus kayıt işlemlerini yaptıklarını kaydetti.

KKTC’de de mahkeme safhasının tamamlandığını, çocuğun nüfuslarına verildiğini belirten Ceylangüden, Nüfus Kayıt Dairesi’nden çocuğa yaş kağıdı alamadıklarını söyledi.

Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü İsmail Balcı, evlat edinmede hemen vatandaş olunamayacağını söyledi. Evlat edinilen çocuğun aile durumu ve ikamet yerinin önemli olduğuna değinen Balcı, çocuğun kaldığı yer belli değilse, anne ve babası sağ ise, ülkesi biliniyorsa vatandaş olamayacağını belirtti.

Balcı, anne ve babası belli değilse ve nereli olduğu bilinmezse o çocuğun vatandaş olabileceğini ifade etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.