1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM DAHA DA SERTLEŞECEK!
EYLEM DAHA DA SERTLEŞECEK!

EYLEM DAHA DA SERTLEŞECEK!

'Sınırsız tepki!'

A+A-

Hükümet, 10 talebin 4’ünü karşılama sözü verdi, bundan tatmin olmayan üreticiler, tüm çemberlerin kapatılması dahil daha sert eylem kararı aldı


Hakan YILDIRIM, Melin DOBRAN, Onur ULAĞ
   Hayvan üreticilerinin başkent Lefkoşa’da 3 günden beri devam eden eylemi bugünden itibaren daha fazla katılımla genişletilecek.
   Üreticilerle hükümet arasında dün yapılan görüşmelerde uzlaşı sağlanamaması üzerine, Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları tüm üyelerine ‘sınırsız tepki’ çağrısında bulundu.
   Naimoğluları, hükümetle yaptıkları görüşmelerde "bir arpa boyu yol alamadıklarını" belirterek, araçlı eylemi büyüteceklerini söyledi. Çiftçiler Birliği ve Küçükbaş hayvan Üreticileri de, Pazartesi gününden itibaren Hayvan üreticilerinin yanında yer alacaklarını açıkladı.
   Üreticileri temsil eden heyetin, hükümet yetkilileriyle görüşmesi sırasında trafiğe açılan Başbakanlık kavşağını da dün akşam yeniden araçlarla trafiğe kapatıldı.
   Diyalog TV’den canı olarak yayınlanan eylem sırasında polis ile üreticiler arasında arbede çıktı. Bu sırada polisle karşı karşıya gelen Başkan Naimoğulları ile bazı hayvancılar gözaltına alındı.
   Naimoğulları, polis aracının içinden; "Bu saatten sonra herşey sınırsızdır, her yeri kapatacağız" diyerek, ada çapındaki tüm üreticileri Lefkoşa’daki eyleme destek vermeye çağırdı.
   Naimoğulları daha sonra birlik yöneticilerinden Adil Onalt’la birlikte polise götürüldü.
Naimoğulları, eylemin bugün ve yarın da devam edeceğini, araçları Lefkoşa'da bırakacaklarını söyledi ve tüm üreticilere pazartesinden itibaren eyleme daha güçlü destek vermeye çağırdı.
   Hükümetin üreticilerle dalga geçtiğini belirten Naimoğluları “ amaçları bizi kandırıp eylemi kaldırmaktır”dedi.

Ölürüm de gitmem

   Hayvan üreticilerinin dünkü eylemi sırasında fenalık geçirerek yere düşen Tepebaşılı Niyazi İnatçı, olay yerine gelen ambulansa binmedi. İnatçı “Ölürüm ama buradan bir yere ayrılmam” dedi.
   Ambulans doktoru, tüm israrlara rağmen hastaneye gitmeyen İnatçı’ya bir belge imzalatarak olay yerinden ayrıldı.
   Diğer üreticiler tarafından araç içine taşınan İnatçı bir süre dinlenerek kendine geldi.

Kelle:Yaşananların sorumlusu biz olmayacağız

   Bu arada Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de dün akşam Diyalog TV’nin canlı yayınbına katılarak, Pazartesi gününden itibaren güçlü bir şekilde eyleme destek vereceklerini söyledi.
   Tarım araçlarının Lefkoşa’ta taşınacağını belirten Kelle “yaşanacak olayların sorumlusu bizler olmayacağız”dedi.
   Hükümetin sorunlara kulak tıkadığını berlirten Kelle, taraflara sağduyu ile diyalog çağrısı yaptı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.