1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM YENİ BOYUT KAZANDI
EYLEM YENİ BOYUT KAZANDI

EYLEM YENİ BOYUT KAZANDI

366 İnisiyatifi, Vakıflar Bankası’nda ay sonu işten durdurulacakları bildirilen 24 kişi için oturma eylemi yaptı.

A+A-

366 İnisiyatifi, Vakıflar Bankası’nda ay sonu işten durdurulacakları bildirilen 24 kişi için oturma eylemi yaptı.

Banka önüne pankart ve düdüklerle gelen yaklaşık 40 civarında eylemci, işten çıkarmaları protesto etti; “Emek Düşmanları”, “Ekmeğe Uzanan Eller Kırılsın”, “CTP MYK’sı Elini Yakamızdan Çek”, “Başbakan’ın Terfilerden Haberi Var mı?”, “Batmakta Olan Vakıflar Bankası’nın Müdürü Maaşından Haberi Var mı*” pankartları taşıdı, sloganlarla Banka yönetimi istifaya davet edildi.

Eyleme DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de destek verdi.

GÜNDÜZ: “HUZURSUZLUK OLMAMASI İÇİN BUNDAN BÖYLE İSTİHDAMLAR SINAV VEYA TEKNİK BECERİYLE YAPILMALI”

Menteş Gündüz eylem sırasında basına yaptığı açıklamada, Banka Yönetim Kurulu’nun konuyu bir kez daha ele almasını istediklerini kaydederek 20’den fazla kişinin işten durdurulmasını ve Başbakan’ın bu konudaki açıklamalarının kabul edilemeyeceğini savundu.

Gündüz, bundan sonra bu tip huzursuzlukların yaşanmaması için, istihdamların sınav veya teknik beceriyle yapılarak bir düzene konulması gerektiğini dile getirdi.

GARDİYANOĞLU: “İŞ AZLIĞI MAKUL GEREKÇE OLAMAZ”

366 İnisiyatifi Kurucusu ve Sözcüsü Sadık Gardiyanoğlu da işine son verileceği açıklanan 366 kişinin ardından, sıranın Kooperatif ve Vakıflar Bankası’na geldiğini ifade ederek, kurumlarda ve “KİT’lerde tek bir UBP’li kalmaması için operasyon yapıldığını” iddia etti.

İşten çıkarılması düşünülen 25-35 yaş arası gençlerin de KKTC’nin gençleri olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, bu kişilerin işe alımlarının yasallığının Başsavcılığın raporuyla ispatlanmasına rağmen, işten atma için kulp arandığını öne sürdü.

Vakıflar Bankası gibi her geçen gün büyüyen ve gelişen bir banka için “iş azlığı” gerekçesinin makul bir gerekçe olmadığını söyleyen Gardiyanoğlu, banka müşterilerinin iş azlığını ve bankanın “batma sinyalleri vermesini” gerekçe göstererek paralarını bankadan çekmek istemesi durumunda ne olacağını sordu.

Kararı siyasi ve partizanca olarak niteleyen Gardiyanoğlu, ülkede sosyal adalete ve sosyal birliğe ihtiyaç bulunduğunu, ayrışma ve ötekileştirmeden uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Gardiyanoğlu bugün Banka Yönetim Kurulu’un kararının bekleneceğini, olumsuz sonuç çıkması durumunda Pazartesi gününden itibaren banka önünde çadır eylemine geçileceğini bildirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.