1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. FACEBOOK'TAN SKANDAL...
FACEBOOK'TAN SKANDAL...

FACEBOOK'TAN SKANDAL...

Facebook'tan skandal...

A+A-

Facebook, şiddet içeren ölüm, kürtaj ve kendine zarar verme videoları ile resimlerini silmeyecek.

Facebook kullanıcılarını sansürlemek istemediği için "vahşi ölüm", kürtaj ve kendine zarar verici resimle videoları silmeyi reddettiği ortaya çıktı.

Facebook’un cinsellik, terörizm, nefret söylemi ve şiddeti gibi konuları alan dâhilî kurallar kitabı sızdırıldı..

Amerikalı Sosyal Medya devinin, insanların kendilerine zarar verdiği canlı yayınlarına "sansür uygulamak ya da sıkıntı içindeyken cezalandırmak istemedikleri" için müsade ettiği bildirildi.

Bu da "Facebook kendine zarar vermek isteyen kişilerin canlı yayında bunu yapmasına izin verebilir." maddesi altında ele alındı.

The Guardian'a sızdırılan web sitesinin etik kurallarında, birçok kişinin saldırgan bulacağı tartışmalı içeriklerin kaldırılmamalarının talimatı verildiğini ortaya çıkardı.

Maddelerde, Vahşi ölüm videolarının, “rahatsız edici” kategorisinde ele alınması ve her zaman silinmesi gerekmediği yer aldı.

Parlamenter meclisi üyeleri, defalarca şirketi şiddet içeren içeriklerin kaldırılması için daha fazla çaba gösterme çağrısında bulundu.

Haber, saldırgan içeriklerin kaldırılması üzerinden Facebook'un sorumlulukları hakkında gittikçe büyüyen tartışmaların tam ortasında geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.