1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FAKİR ÜLKE OLMAK BİZE ÖLME HAKKI MI VERİYOR”
“FAKİR ÜLKE OLMAK BİZE ÖLME HAKKI MI VERİYOR”

“FAKİR ÜLKE OLMAK BİZE ÖLME HAKKI MI VERİYOR”

Vatandaş da rahatının bozulmasını istemiyor. Örneğin...

A+A-

 

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Avcı;

Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı’idi. Avcı, trafik kazalarının önlenebilmesi için gerek devletin, gerekse vatandaşın çabalaması gerektiğini söyledi. Trafik kazalarını önleyebilmek amacıyla zaman zaman devletle, zaman zaman da vatandaşla mücadele ettiklerini belirtti. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı’nın açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle;

“KKTC TRAFİKTE SINIFTA KALDI”
“Müfredatı olmayan, resmi kitap kullanılmayan pratik sınavlarla ehliyet alınıyor ve AB standartlarının tartışılmaz uzağındayız. Kazalarda sorumluyu sürücü görüyorlar. Neden sürücü süratli gitti, alkollü gitti. Peki,sürücü nereden süratli ya da alkollü gitme cesareti buldu?”

“HEP MÜCADELE ETTİK”
“ Yaptığımız duyurular, ilanlar ve kamuoyu bilgilendirmelerimizden kaygılanan insanlar oldu. Ancak şunu söyleyeyim trafiğin düzenlenmesi için, canlar kaybedilmesin diye uğraşan 50 kişi varsa, emin olun statükonun devamı için 150 kişi uğraşıyor. Trafik aslında fabrika gibi belirli kesimlere para da kazandırıyor.Kuruluş ve kurumlarla, şirketlerle güreştik. Ama sonuçta bugüne kadar kimse bize yanlışsınız diyemedi. Ama bir gerçek var ki; bu ülkede trafik kazalarının önlenmesi için herkes niyetli ve kararlı olsaydı ölü sayısı emin olun yüzde 200 azalırdı.”

“ESAS SORUMLULARI HİÇ TARTIŞMIYORUZ”
“Devlet niyetli gibi görünür, ama kararlı değildir. Radikal önlemler almaktan devlet çok defa kaçınmıştır, seçmeni veya vatandaşı rahatsız etmesin diye. Devlet üzerine düşen görevleri yeterince yapmamıştır. Vatandaşa bu konuda bu yüzden fazla yüklenemiyor. Vatandaşta bu boşluğu bildiği için tüm bunları kendi lehine olarak kullanıyor. Ama en sonunda da hiçbir suçu olmayan masum insanlar da hayatıyla ödüyor bunu. İnsanlar yolda hayatını kaybederken sorumluları belki de o saat evinde çay içiyordur. Sorumluyu sürücü görüyorlar. Neden sürücü süratli ve alkollü araç kullandı? Bunları hep tartışmamız gerekirken biz sadece bir suçluyu bulup onu yargılamayı tercih ettik. Esas sorumluları hiç tartışmadık, ya da tartışılması engellendi.”

“FAKİR ÜLKE OLMAK BİZE ÖLME HAKKI MI VERİYOR”
“Vatandaş da rahatının bozulmasını istemiyor. Örneğin ehliyet sınavlarını zorlaştıralım. Polis denetimlere çıksın. Araç muayenelerini doğru dürüst yapalım. Uluslararası araç muayenesini getirelim, bakın araçların yarısı bu muayeneden geçemeyecek.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.