1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELTMAN: “BAN’IN GÜÇLÜ TAAHHÜDÜNÜ EROĞLU’NA İLETTİM”
FELTMAN: “BAN’IN GÜÇLÜ TAAHHÜDÜNÜ EROĞLU’NA İLETTİM”

FELTMAN: “BAN’IN GÜÇLÜ TAAHHÜDÜNÜ EROĞLU’NA İLETTİM”

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un, iyi niyet misyonunu, iki lidere ve iki halka,

A+A-

FELTMAN: “BAN’IN İYİ NİYET MİSYONUNU İKİ HALKA VE LİDERE YARDIM ETMEK İÇİN  KULLANACAĞI YÖNÜNDEKİ GÜÇLÜ TAAHHÜDÜNÜ EROĞLU’NA İLETTİM”

“EROĞLU VE EKİBİYLE HARİKA BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK”

BM Genel Sekreteri’nin  Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un, iyi niyet misyonunu, iki lidere ve iki  halka,  kapsamlı bir çözüme ulaşılması amacıyla üzerinde anlaşılan ortak açıklama doğrultusunda yardım etmek için  kullanacağı yönündeki güçlü taahhüdünü Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ilettiğini ifade etti.

Feltman ile Cumhurbaşkanı Eroğlu yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Jeffrey Feltman, Eroğlu ve ekibiyle harika bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti ve Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm için ileriye doğru atılacak adımları tartıştıklarını ifade etti.

Bunun  BM  Genel Sekreteri’nin  Siyasi İşler Danışmanı olarak Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğunu kaydeden Feltman, burada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Feltman,  BM Genel Sekreteri’nin “ortak açıklamanın tarihi bir önem taşıdığı” şeklindeki düşüncesini ve bunun müzakerelerin esasıyla ilgili ileriye doğru güçlü bir temel yarattığı yönündeki inancını da Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ilettiğini de kaydetti.

Feltman,  kendisinin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile BM olarak iki tarafa destek vermek için neler yapılabileceği üzerinde çalışmaya devam etme yönündeki taahhüdünü de yeniden vurguladığını dile getirdi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.