1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FERİBOTTA KORKULU DAKİKALAR!
FERİBOTTA KORKULU DAKİKALAR!

FERİBOTTA KORKULU DAKİKALAR!

KKTC açıklarında...

A+A-

Mersin’den KKTC’ye gelmek için yola çıkan Bozcaada feribotunda dün bir kene nedeniyle ‘Kanamalı Kırım Kongo’ korkusu yaşandı. Türkiye’deki bir yaylada tatil yaptıktan sonra KKTC’ye dönmek için Mersin Limanı’ndan Bozcaada feribotuna binen bir ailenin 5 aylık bebeğinin üzerinde bir kene bulundu. Durumun feribotun kaptanına bildirilmesinin ardından, Türkiye’de son yıllarda birçok kişinin ölümüne neden olan ‘Kanamalı Kırım Kongo’ hastalığından şüphelenen kaptan, bebeğin hayatını tehlikeye atmamak için en yakın liman olan Mersin’e yeniden döndü. Denize açıldıktan yaklaşık 2 saat sonra yeniden Mersin’e dönüşe geçen kaptan bu arada sağlık görevlilerine de haber verdi.

Mersin Limanı’ndan bir römorkör feribota yaklaşarak kene bulunan bebeği ve ailesini alarak karaya çıkardı ve sağlık görevlilerine teslim etti. Hemen hastaneye yatırılan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bebeği ve ailesini sağlık görevlilerine teslim eden Bozcaada feribotu ise yaklaşık 4 saatlik gecikmeyle Gazimağusa Limam’na ulaştı.

KKTC Sağlık Bakanhğı’nda görevli sıhhiye müfettişleri, feribota çıkarak yolcu ve yükleri
kontrol etti. Kontrol sırasında rıhtıma bağlanan feribottan bir süre kimse aşağıya indirilmedi. Sıhhiye müfettişinin ‘tehlike yok’ bildiriminin ardından yolcuların limana inmelerine izin verildi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Kıbrıs Türk Denizcilik İşletmeleri Satış ve Pazarlama Müdürü Kamil Yahyaoğlu, Mersin’de bir yaylada kalıp Bozcaada feribotu ile KKTC’ye dönüş yapmak isteyen 5 aylık bir bebeğin üzerinde bir kene görüldüğünü söyledi.

Feribotun bunun üzerine 2 saatlik bir ilerlemenin ardından Mersin’e geri dönüş yaptığım anlatan Kamil Yahyaoğlu, bebeğin ve ailesinin gemiden bir römorkla Mersin Limam’na götürüldüğünü ve Mersin’de bir hastaneye yatırıldığını kaydetti.

Yahyaoğlu bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu öğrendiklerini açıkladı.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.