1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FIBAA GENEL DİREKTÖRÜ MOTOKİ KKTC’DE
FIBAA GENEL DİREKTÖRÜ MOTOKİ KKTC’DE

FIBAA GENEL DİREKTÖRÜ MOTOKİ KKTC’DE

DAÜ’DE FIBAA’NIN KURUMSAL AKREDİTASYON SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİ VEREN MOTOKİ, DİĞER ÜNİVERSİTELERLE DE GÖRÜŞTÜ

A+A-

Özellikle işletme programlarını akredite eden Almanya’nın akreditasyon kurumlarından, Uluslararası İşletme ve İdari Bilimler Akreditasyon Kurumu (FIBAA) Genel Direktörü Daisuke Motoki, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) davetiyle KKTC’de bulunuyor.

YÖDAK’tan yapılan açıklamaya göre, Motoki, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Senato Toplantı Odası’nda İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan ve Bölüm Başkanları ile üniversitelerin iç kalite konularından sorumlu öğretim üyelerine “FIBAA Akreditasyonu, Standartları ve Politikaları” konusunda bir seminer verdi. 

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, seminerin açılış konuşmasında, uluslararası tanınmış, saygın akreditasyon kurumlarından alınacak akreditasyonların üniversitelerin verdiği kaliteli eğitimi tescil etme adına çok önemli olduğunu söyledi.

Bıçak, üniversitelerin programlarının üçüncü ülkelerdeki tanıtımlarında projeksiyonla yansıtma ve anlatmanın artık yeterli olmadığını, bilhassa Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin eğitimin kalitesiyle ilgili güvenilir bir kurumdan alınacak belge istediğini belirtti. Bıçak, YÖDAK’ın da bu düşünceyle saygın akreditasyon kurumlarını davet ederek, üniversitelere çeşitli alternatifler sağlamaya devam edeceğini anlattı.
 
FIBAA Genel Direktörü Daisuke Motoki, iki saat süren sunumunda, üniversite temsilcilerine FIBAA’nın “İşletme Programları Akreditasyonu” yanında, tüm üniversiteyi kapsayan ve üniversitenin yönetimini, organizasyonunu ve kalite yönetimini içeren “kurumsal akreditasyon” süreciyle ilgili de bilgiler verdi.

Motoki, DAÜ’nün akreditasyon için başvuran bazı bölümlerinin yetkilileriyle toplantılar yaptı; daha sonra da UKÜ; AKÜN ve YDÜ yetkilileriyle bir araya geldi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.