1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FİYAT DENGESİ GÖZETİLMELİ”
“FİYAT DENGESİ GÖZETİLMELİ”

“FİYAT DENGESİ GÖZETİLMELİ”

“Fiyat dengesi gözetilmeli”

A+A-

Gönyeli Belediyesi UBP ve CTP’li meclis üyeleri, Gönyeli’ye suyun akması için bazı kritik noktaların bulunduğunu ifade etti.

Ulusal Birlik Partili belediye Meclis üyesi Selin Candemir, su sıkıntısının hat safhada olduğunu ifade ederek belirlenecek fiyatın önemli olduğuna vurgu yaptı. Belirlenecek fiyatı aşırı bir fiyat olmaması durumunda belediye meclisinde Türkiye’den gelen suyun kullanımının onaylanmasının önünde engel olmayacağını belirtti.

CTP’li belediye meclis üyesi Sibel Sorakın ise Türkiye’den gelen suyun belediye meclislerinde görüşülmesinden önce hangi şartnamelerin onaya sunulacağının önemli olduğunu ifade etti.

Candemir: Fiyat uygun olursa onaylanır

UBP’li Gönyeli Belediye Meclis Üyesi Selin Candemir, sadece Gönyeli bölgesinde değil ada genelinde yaşanan su sıkıntısının hat safhaya ulaştığını ifade ederek bilirkişilerin oluşturduğu kurullarda vatandaşın da alım gücünün düşünülüp bir fiyat belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Candemir,  belirlenecek fiyatın halk için uygun olması durumunda belediye meclisine gelmesi ve onaylanmaması için bir gerekçenin olmayacağını düşündüğünü kaydetti. Candemir,  toplumun kanayan yarası haline gelmiş su mağduriyetinin en kısa sürede çözümlenmesi temennisini de belirtti.

Sorakın: Şartnameleri görmek gerek

Gönyeli Belediyesi CTP’li belediye meclis üyesi Sibel Sorakın ise kendileri için önemli olanın onaya sunulacak şartnameler olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar Türkiye’den gelen suyun Gönyeli’ye verilmesi ile ilgili belediye meclisinde detaylı toplantı yapmadıklarını söyleyen Sorakın, bundan sonraki süreçte yapılacak şartnamelere göre bir yol haritası izleyeceklerini belirtti.

Belediyelere zararı dokunacak hiç bir öneride kendilerinin bulunmayacağını da kaydeden Sorakın, fiyat durumunun da önemli olduğuna dikkat çekti.

Kofalı: Fiyat uygun olmalı

UBP’li Gönyeli Belediye Meclis Üyesi İsmail Kofalı da Türkiye’den gelen suyun fiyat dengesinin iyi yapılması gerektiğini ifade etti. Kofalı, gelen suyun fiyatının şu anki fiyatın altında olması gerektiğini kaydederek şunları söyledi: Halkımızı susuz bırakmayacağız. Halkımıza görev için biz buralardayız. Ben bu konunun belediye meclisi toplantısında onaylanacağını düşünüyorum. Halkı susuz bırakmanın kimseye bir faydası olmaz. Eğer su fahiş fiyatlara gelmezse biz bu konuya onay vereceğiz. Bizim edindiğimiz bilgiye göre ise suyun fiyatı şimdi kullandığımızdan 3’te 1 daha ucuz olacak. Böyle olması durumunda Gönyeli’ye de bu suyun gelmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.