1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FİYATLAR EL YAKIYOR
FİYATLAR EL YAKIYOR

FİYATLAR EL YAKIYOR

Kırmızı biberin 19 TL olduğu KKTC’de, yerli üretim patatesin kilosu bile 3,30 TL oldu…

A+A-

Sebze ve meyve fiyatlarındaki korkunç artış, en temel gıda maddelerinin bile düşünülerek alınmasına neden oluyor… 

Türkiye’de çetin geçen kıştan ötürü sebzelere don vurması tüketiciye zam olarak yansırken, KKTC’li üreticilerin bu durumdan memnun olduğu görülüyor…

KKTC’de sebzelerin fiyatı tavan yaptı.  Fakir yiyeceği olarak ifade edilen patates 3.30 liradan satışa sunulurken, seralarda yetişen domatesin kilosu bile 6 TL’yi buldu. Yeşilbiberin 13TL, patlıcanın 7,20TL, soğanın 2,50 ile 4,20 TL arası fiyatlarla alıcı beklediği marketlerde rekoru kıran sebze kırmızı biber oldu. 19 TL’lik fiyatıyla ancak seyirlik olarak rafları süsleyen kırmızı biber, tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Türkiye’den patatesimize talep çok

Market raflarında 3,30TL’den alıcı bulan Kıbrıs patatesine Türkiye’den gelen taleplerin arttığı, dolayısıyla ülkedeki patates fiyatlarının düşmesinin beklenmediği ifade edildi. Patates Üreticileri Birlik başkanı Ahmet Yeşilada, geçtiğimiz yıl 6 bin ton patatesin Türkiye’ye ihraç edildiğini söyledi. 

Bu yıl, bu rakamın katbekat artacağına işaret eden Yeşilada, buna neden olarak da son haftalarda Türkiye’de yaşanan don olaylarını gösterdi. Türkiye’de Kıbrıs patatesinin lezzetinin öğrenilmesinden sonra da taleplerin arttığına dikkat çeken Yeşilada, İlkbahar mahsulü ürünün önümüzdeki haftalarda topraktan çıkarılacağını kaydetti.

Üreticinin yüzü güldü

Marketlerde yerli üretim olan  patatesin 3,30 TL’ye satılmasının nedenlerini yanıtlayan Yeşilada, “biz tüccara 1,70 TL’den veriyoruz” dedi. Türkiye’de yaşanan don olayının ürün rekoltesini etkilediğini yineleyen Yeşilada, KKTC’li üreticinin böyle bir olay yaşamamasının şans olduğunu dile getirdi. Yeşilada üreticinin yüzünün güldüğünü sözlerine ekledi.

HaberalKıbrıslı

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.