1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FOTİU: “MİLLİ MUHAFIZ ORDUSU’NUN REORGANİZASYONU SON AŞAMADA”
FOTİU: “MİLLİ MUHAFIZ ORDUSU’NUN REORGANİZASYONU SON AŞAMADA”

FOTİU: “MİLLİ MUHAFIZ ORDUSU’NUN REORGANİZASYONU SON AŞAMADA”

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) yapılacak reorganizasyonun son aşamada bulunduğunu söyledi.

A+A-

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) yapılacak reorganizasyonun son aşamada bulunduğunu söyledi.

Alithia gazetesine röportaj veren Fotiu, RMMO’da radikal, önemli ve RMMO içerisinde karşılaşılan ciddi problemlerin aşılmasına yönelik bir reorganizasyon yapılacağını kaydederken, reorganizasyonun niteliğine ilişkin fazla detay vermedi.

Bu reorganizasyonun, tek yanlı ilan ettikleri “Münhasır Ekonomik Bölge”deki hidrokarbon yataklarının keşfedilmesinin ardından, ülkenin Akdeniz’deki jeostratejik ve jeopolitik açıdan artmış olan rolü de göz önünde bulundurulduğunda RMMO’ya büyük avantajlar sağlayacağını ifade eden Fotiu, yılsonuna kadar bu reorganizasyonun tamamlanmasını hedeflediklerini anlattı.

Fotiu ayrıca, askerlik süresinin kısaltılmasının da hedefleri arasında bulunduğunu ve uygun şartlar olur olmaz, bu hedefin de gerçekleşeceğini belirtti.

RMMO’nun, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu kötü ekonomik konjonktürden olumsuz etkilendiğini ifade eden Fotiu, bu kötü durum nedeniyle RMMO’nun işleyişinde birçok problem yaşandığını inkar edemeyeceğini, ancak kendilerinin, RMMO’nun muharebe etkinliğini en üst düzeyde tutmakla yükümlü olduklarını söyledi.

SURİYE’YE MÜDAHELE KONUSUNDA RUMHÜKÜMETİNE HENÜZ BİLGİLENDİRME YOK

Röportajında, Suriye’ye yapılması gündemde olan müdahaleyle ilgili açıklamalarda da bulunan Fotiu, Rum Hükümeti’ne henüz, adadaki İngiliz Üsleri’nin kullanılmasıyla ilgili resmi bir bilgilendirme yapılmadığını ve kendilerinin, İngiliz Yüksek Komiserliği ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını belirtti.

Fotiu, Suriye’ye olası bir saldırı durumunda, Güney Kıbrıs’ın oldukça önemli bir rol oynaması gerekeceğini; adanın Suriye ile coğrafi yakınlığı ve bölgedeki tek istikrar ve güvenlik unsuru olması nedeniyle de insani konularda katkı yapabileceğini kaydetti.

Fotiu, bu çerçevede gerekli olan tüm tedbirleri de aldıklarını, birtakım anlaşmalar imzaladıklarını ve anlaşma imzalamadıkları ülkelerle de bu hedefe yönelik anlaşmalar imzalamaya hazır olduklarını söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.