1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GARİP: “HAYIR DEME LÜKSÜMÜZ YOKTUR”
GARİP: “HAYIR DEME LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

GARİP: “HAYIR DEME LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

KKTC Futbol Kulüpleri Birliği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı ve heyetine Zürih’te yer alacak zirve toplantı konusunda tam destek verdi.

A+A-

SERTOĞLU: “KULÜPLERİN TEMSİLCİSİ VE ESAS SAHİPLERİNİN BİZE BU DENLİ DESTEK VERMESİ MEMNUNİYET VERİCİ”

KKTC Futbol Kulüpleri Birliği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı ve heyetine Zürih’te yer alacak zirve toplantı konusunda tam destek verdi.

KKTC Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Yurdaer Garip, Zürih’te 5 Kasım’da Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), Dünya fotolunu organize eden FİFA ve Avrupa futbolunu yöneten UEFA Başkanları ile Kıbrıs Türk futbolunun ilerlemesini hedefleyen bir antlaşma için görüşme yapacak olan Kıbrıs Türk heyetine desteklerini belirtmek için KTFF’yi ziyaret etti

Garip, “İlk günden beri bu sürecin destekçisi olduk, inanç belirttik, güven belirttik” dedi.

Konu hakkında yapılan polemikleri “gereksiz” olarak niteleyen ve görüşmelerin geçici bir antlaşma hedefi ile yapıldığını vurgulayan Garip, “Kıbrıs’ta nihai çözüme varana kadar Kıbrıs Türk gençliğinin mağdur olmaması adına atılan bir adımdır ve geçicidir dolaysı ile süreci baltalamak yanlıştır” dedi.

Yurdaer Garip antlaşma taslağının her iki tarafın kamuoyunu rencide etmeyecek maddeler içermesini beklediklerini söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının metne “hayır” deme durumunda olmadığını savunan Garip, “Bunu her yönü ile değerlendirdik, hangi yönünden bakarsak bakalım bizim hayır deme lüksümüz yoktur… En büyük avantajımız da antlaşmanın geçici anlaşma oluşu ve bu süreç içerisinde Kıbrıs Türk gençliğinin önünün açılmasıdır. Dolaysı ile Sertoğlu’na her zamanki gibi güven ve desteğimiz tamdır” dedi.

Yurdaer Garip ayrıca, KTFF’nin 58’inci kuruluş yıldönümünden dolayı Sertoğlu ve toplantıda hazır bulunan yönetim kurulu üyelerini kutladı.

SERTOĞLU

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da yaptığı konuşmada,  Kulüpler Birliği’nden gelen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sertoğlu, “Kulüplerin temsilcisi ve esas sahiplerinin bize bu denli destek vermesi memnuniyet verici. Çünkü kulüplerin dert ve problemlerini çok iyi bilen birileri olarak yola çıktık” dedi.

Kıbrıs Türk futbolunun ilerlemesini sağlayacak bir antlaşmaya varma amacıyla yapılan görüşmelerin iyi gittiğini, her iki tarafın da iyi niyet sergilediğini kaydeden Sertoğlu, “Zürih’te önümüze ne çıkacağını bilmeden kesin konuşmam. Bir tahminimiz var, o tahmin çıkarsa hep birlikte “evet” diyeceğiz, ama sürpriz bir şey çıkarsa Kıbrıs Türk futbolunu şimdiki durumdan daha kötü duruma sokacak bir antlaşmaya “evet” diyecek kişiler değiliz” dedi.

Görüşmeleri kulüp ve toplumun ortak sesi olarak yürüttüklerinin altını çizen Sertoğlu, ancak genel olarak, herhangi bir görüşmelerde iki tarafın da tamamen memnun kalabileceği bir antlaşmanın ortaya çıkmasının mümkün olmadığını da belirtti.

Sertoğlu, Zürih’te önerline konacak olan taslağın en geç 7 Kasım’da yayımlanmış olacağını belirtti.

Hasan Sertoğlu ayrıca, konu ile ilgili olarak bazı kesimlerin “çizmeyi aşan” yorumlar yaptığını da ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.