1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEN BİR İLK
GAÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEN BİR İLK

GAÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEN BİR İLK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenecek “1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu” 6-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

GAÜ: “SEMPOZYUM İÇİN KKTC’YE GELECEK BİLİM İNSANLARI RUM YÖNETİMİ TARAFINDAN ENGELLENİYOR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenecek “1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu” 6-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

GAÜ’den yapılan açıklamada, sempozyum öncesinde Rum Yönetimi’nin, sergilediği “karalama” çabalarıyla yine “çirkin yüzünü” gösterdiği belirtilerek, sempozyum için KKTC’ye gelecek bilim insanlarının engellendiği ifade edildi.

Tüm dünyadan bilim insanlarının katılımı ile 6-8 Kasım tarihlerinde GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampusunda gerçekleşecek sempozyum öncesinde katılımcılara Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kanalı ile KKTC hakkında karalama ve yalan içerikli yazıların aktarıldığı belirtilen açıklamada, yazıda “KKTC’nin yasal bir yer olmadığı ve işgal altında bir bölge olduğu” gibi asılsız iddiaların yer verildiği ve katılımcıların adaya gelmesinin engellenmeye çalışıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yapay Zeka konusunda çok büyük ve önemli bir konferans düzenleyeceklerini, dünyanın bir çok yerinden çok önemli bilim insanlarının geleceğini, şu ana kadar 100’ü aşkın başvuru bulunduğunu ve bu sayının 150-200 arasında olacağını düşündüklerini anlattı.

Vehbi, ancak bu akademisyenler içerisinde özellikle konuşmacı olarak davet edilen tüm akademisyenleri web sitesinde anons ettikleri için akademisyenlerin tek tek peşine düşüldüğünü, bu hocalara önce mail yoluyla KKTC’nin kendilerine göre “korsan” bir ülke olduğu, “işgal altında bölge” olduğu, “buraya gelirlerse hayatlarının ciddi şekilde tehlikede” olduğu gibi safsatalarla onları gelmemeye ikna ettiklerini işaret etti.

Sonra başaramadıklarını görünce üniversitenin “korsan ve tanınmaz” olduğu, üniversitenin topraklarının “Rum toprakları” olduğu gibi noktalarla yaklaştıklarını anlatan Vehbi, “Tabi bunun da doğru olmadığını belgeledik. Girne Amerikan Üniversitesi zaten Rum toprağı üzerinde değildir. Dünyanın her yerinde de tanınan bir üniversitedir. Bunun sonrasında da telefonla taciz ve tehdide kadar gittiler. Özellikle sözde Kıbrıs Rum Yönetimi Avustralya’daki yüksek komiseri şahsen buraya gelecek olan bir profesör hocamızı aradı ve tehdit etti. ‘Oraya giderseniz sizi üniversitenizden attırırız’ gibi çok çirkin tehditler yapıldı” dedi.

Vehbi, bunları kabul etmeyeceklerini belirterek, eğitimde bilimde, akademik ortamda, dil, din, ırk, politika olmaması gerektiğini savunduklarını kaydetti.

Sempozyum Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen de, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tüm engelleme ve karalama çabalarına rağmen sempozyuma yoğun katılımın beklendiğini belirterek, “1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu”nun 3 ana başlık altında gerçekleştirileceğini kaydetti.

“Yapay Zeka” konu başlığında; Sinir Ağları, Yapay Zeka ve Evrimsel Algoritmalar, Gelişen Teknolojiler, Akıllı Üstlenici, Beyin Modelleri/Bilişsel Bilimler, Uzman Sistemler, Karar Destek Sistemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Bulanık Mantık ve Makine Öğrenimi, Sezgisel Araştırma Yöntemleri, Akıllı Veritabanları.

“Mühendislik” konu başlığında; Elektro-mekanik Sistemler, Güç Mühendisliği, Yakıt hücreleri, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler, Binalar için Enerji Sistemleri, Güç Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektronik, Ölçme Sistemleri, Dijital Filtre Tasarımı ve yapıları, Antenler ve Propagasyon, Ses/Konusma İşleme; Dalgacık İsleme, Bilgisayar Ağları, Veritabanlari Alanındaki gelişmeler, Yazılım Mühendisliği, Deniz Dalga Mekaniği ve Hidrodinamik, Deniz Yapılarının Tasarım ve Yapımı, Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Yapı Malzemeleri, Jeoteknik ve Zemin Mekaniği, Öngerilmeli Beton Yapıların Tasarımı ve Yapımı, Proje Yönetimi, Sistem Analizi.

“Uygulamalar” konu başlığında ise, Sinyal İşleme, Bilgisayar Görüşü, Robotik, Örüntü Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Finans ve Pazarlama, Eğitim, Gelişen Uygulamalar, Askeri, Mikrodalga Uygulamaları, Sinir Ağları Uygulamaları, Yüz Tanıma, Sağlık Uygulamaları irdelenecek.

“1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu” ile ilgili detaylı bilgi, başvuru ve kayıt koşullarına www.gau.edu.tr ve iseaia2013.gaueng.org web adreslerinden veya 0(392) 650 20 00 – 1211 no’lu telefondan alınabilecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.