1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ VE GEDİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
GAÜ VE GEDİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

GAÜ VE GEDİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

GAÜ, Türkiye’de faaliyet gösteren Gedik Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye’de faaliyet gösteren Gedik Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu anlaşma ile GAÜ’nün akademik işbirliği sürdürdüğü ve bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı 200’e yaklaştı.

Gedik Üniversitesi’nde gerçekleşen imza törenine GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Haydar katılırken, Gedik Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sunullah Özbek katıldı.

Açıklamada uluslararası akademik işbirliği anlaşmamalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında önemli rolü bulunduğu ifade edildi.

“Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliği, Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliğinin önemini ve maneviyatını artırıyor” denilen açıklamada, anlaşma ile bilim insanları ve öğrencilerin ortak olarak konferanslara, seminerlere ve bilimsel sempozyumlara katılacağının altı çizildi.

Açıklamada, anlaşma ile, Gedik Üniversitesi öğrencilerinin, GAÜ’nün uluslararası kampuslarından yararlanabileceği; her iki kurum arasında eğitim ve araştırma için öğrenci takasının gerçekleşeceği kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.