1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ’DE, “KENT TASARIMI VE MORFOLOJİSİ”
GAÜ’DE, “KENT TASARIMI VE MORFOLOJİSİ”

GAÜ’DE, “KENT TASARIMI VE MORFOLOJİSİ”

Girne Amerikan Üniversitesi’nde “Kent Tasarımı ve Morfolojisi” konusunda panel gerçekleşti.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) “Kent Tasarımı ve Morfolojisi” konusunda panel gerçekleşti.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre,  GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin  “Girne'de Roma” başlığı altında düzenlediği uluslararası panele, Roma Sapienza Üniversitesi'nin Doktora Okulu Direktörü Prof. Dr. Giuseppe Strappa, Dr. Alessandro Camiz ve Dr. Anna Maria Pandolfi’nin  konuşmacı olarak katıldığını bildirdi.

Prof. Giuseppe Strappa, "Bir Süreç Olarak Mimari Tasarım" başlığı altında yaptığı konuşmada, Venedik, Florans ve Roma'dan farklı örneklerle mimari tasarım sürecini irdeledi.

Strappaele,  yaptığı sunumda Roma Sapienza Üniversitesi mimari tasarım stüdyoları çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanan  örnek projeler sundu.

Dr. Alessandro Camiz  ise, "Süreçsel Tasarım:  Kentsel Dokudan Plaza ve Meydanlara" (Processual Design: from Urban Tissues To Palaces and Squares) başlıklı konuşmasında kent plazalarının orta çağ ve rönesans dönemindeki şekillenme süreçlerine ve bunların kentsel yaşamla olan ilişkilerine değindi.

Anna Maria Pandolfi de bireysel olarak yürüttüğü ve Roma'nın Piazza Navona'da yer alan Bernini'nin ‘Dört Nehir Çeşmesi’ (Four River Fountain) heykelleri ve anıtının restorasyon süreçleri hakkında bilgi verdi.

Panelin GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri de açılış konuşması gerçekleştirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.