1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ’DE YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR
GAÜ’DE YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

GAÜ’DE YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

VEHBİ: “YENİ BÖLÜMLER KUZEY KIBRIS’TA ÖZELLİKLE SAĞLIK VE SANAT ALANINDAKİ BOŞLUKLARIN DOLDURMASINA VE GELİŞİM SÜRECİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2013-2014  akademik yılında uluslararası programlarına önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde  yeni bölümler ekliyor.

Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci kabulüne ve eğitime başlayacak yeni bölümler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Vehbi açıklamasında, yeni bölümlerin Kuzey Kıbrıs’ta özellikle sağlık ve sanat alanındaki boşlukların doldurmasına ve gelişim sürecine önemli katkı sağlayacağına işaret ederek, adada ilk kez drama ve oyunculuk bölümünün açılacağını kaydetti.

Vehbi, eğitimin uluslararası kampuslarda İngilizce, KKTC’de ise Türkçe olacağını ifade eden Vehbi, bu adımın KKTC’deki sanat gelişiminin öncüsü olacağını söyledi.

Ayrıca adada henüz başlangıç düzeyinde olan sağlık sektörü ile ilgili çok ciddi çalışmaların devam ettiğine de dikkat çeken Vehbi, hastane ve sağlık alanında dünyaca ünlü Florence Nightingale Hastaneleri ile ortaklaşa yürütülen çalışmaların, sağlık sektöründeki kalite katsayısını arttırmak için en kısa sürede hayata geçeceğini kaydetti.

Vehbi, GAÜ bünyesinde mevcut 120’nin üzerinde bölümün olduğunu, 2013-2014 Akademik yılı ile birlikte bu bölümlere ek yeni farklı bölümlerinde YÖK ve YÖDAK denkliği ile eğitime başlanılacağını belirtti.

Vehbi, yeni açılan bölüm ve fakültelerin Adalet Meslek Yüksekokulu ön lisans, İlk ve Acil yardım ön lisans, Drama ve Oyunculuk lisans, Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans, Hemşirelik Yüksek Lisans, Sağlık Yönetimi yüksek lisans, İşletme Yönetimi doktora (Yeni YÖK) Onayı), Bilgisayar Mühendisliği doktora ve Elektrik Elektronik Mühendisliği doktora olduğunu kaydetti.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.