1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'DA AMELİYATLAR YİNE DURDU!
GAZİMAĞUSA'DA AMELİYATLAR YİNE DURDU!

GAZİMAĞUSA'DA AMELİYATLAR YİNE DURDU!

Hastanede ameliyatlar durdu.

A+A-

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde, geçtiğimiz aylarda yaşanan anestezi teknisyeni eksikliği, dün yeniden kendini gösterdi. Hastanede planlı hiçbir ameliyat yapılmazken, sezaryenle doğum yapacak bir kadın da ambulansla Lefkoşa Hastanesi’ne sevk edildi

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan anestezi teknisyeni eksikliği, dün yeniden kendini gösterdi ve hastanede ameliyatlar durdu.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli 1 anestezi teknisyeninin dün hasta olması nedeniyle göreve gidemedi. Söz konusu anestezi teknisyeninin 4 günlük hasta raporu aldığı öğrenildi.

Hastanede anestezi teknisyeni eksikliği nedeniyle planlı ameliyatların hiçbiri yapılamazken, sezaryenle doğum yapacak bir kadının da ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

Gazetemiz KIBRIS’ı arayan bir vatandaş, aylar öncesinden Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden ameliyat olmak için randevu aldığını ancak gerekli tüm işlemlerini yaptırdıktan sonra dün ameliyat için gittiğinde, ameliyatının bugün yapılamayacağının kendisine söylendiğini kaydetti.

Kendisi gibi birkaç kişinin daha ameliyat olmak için hastaneye gittiğini fakat onların da ameliyatlarının ertelendiğini gördüğünü ifade eden vatandaş, kendi durumunun çok acil olmadığını ancak şiddetli ağrı çeken bir başka hastanın ameliyatının yapılamadığını görünce büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, hastanedeki anestezi teknisyeni ihtiyacından dolayı, hastanelerinde görev yapan 2 anestezi uzmanının da hasta uyutmadıklarını söyledi.

Dr. Hasan Topal, anestezi uzmanlarının kendilerine yazılı olarak bu ihtiyaç nedeniyle hasta uyutmayacaklarını bildirdiklerini kaydetti.

Kendilerinin de durumu Sağlık Bakanlığı’na aktardıklarını anlatan Topal, bir sezaryen vakasının da ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini doğruladı.

Dr. Hasan Topal, bakanlığa durumu bildirdiklerini ve bakanlığın gerekeni yapacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, görevli olan anestezi teknisyeninin izin aldığını ve bu nedenle ameliyatların ertelendiğini kaydetti.

Anestezi teknisyeni ile ilgili yetkinin ellerine dün ulaştığını kaydeden Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde ameliyatların yoğun olması nedeniyle görevli 2 anestezi teknisyeni olmasını istediklerini bildirdi.

Faiz Sucuoğlu, bu nedenle önümüzdeki günlerde yeni atanan anestezi teknisyeninin Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görev yapacağını açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.