1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’DA BAZI OKULLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU
GAZİMAĞUSA’DA BAZI OKULLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

GAZİMAĞUSA’DA BAZI OKULLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, özel eğitimin tam gün olması ve yılın bütününe yayılması gerektiğini ifade etti.

A+A-

“ÖZEL EĞİTİM TAM GÜN OLMALI VE YILIN BÜTÜNÜNE YAYILMALI”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, özel eğitimin  tam gün olması ve yılın bütününe yayılması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu,  özel eğitimin normal eğitim gibi 160 gün ve yarım gün eğitimle sınırlandırılamayacağını vurgulayarak, tam gün ve yıl boyu eğitimle ilgili olarak yasal düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

Bakan Arabacıoğlu, özle eğitimdeki yarım gün eğitim nedeniyle ailelerin de mağduriyet yaşadığını, öğleden sonraları eve kapanmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Özel eğitime muhtaç çocukların durumunun diğer eğitim alan çocuklardan çok farklı olduğunu vurgulayan Arabacıoğlu, özel eğitime ilişkin  düzenlemeler yapılmasının gereğine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, okullardaki rutin incelemelerini bugün de Gazimağusa bölgesindeki bazı okullarda sürdürdü.

Arabacıoğlu, Dörtyol İlkokulu,  Özel Eğitim Merkezi, Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu ile  Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Arabacıoğlu’na ziyaretleri sırasında Milletvekilleri Fikri Ataoğlu ile Hakan Dinçyürek,  Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel ile Bakanlığa bağlı Daire Müdürleri eşlik etti.

Bakan Arabacıoğlu Özel Eğitim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, her hafta çeşitli bölgelerdeki 3-4 okulu ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını  kaydetti.

Arabacıoğlu, ilkokullarda  büyük bir eksiklik bulunmadığını belirtti.
Bütçenin yakında geçeceğini kaydeden Arabacıoğlu, bütçedeki tadilat kalemlerinin öncelikli ihtiyaçlar tespit edilerek kullanılacağını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.