1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'DA DEHŞET!
GAZİMAĞUSA'DA DEHŞET!

GAZİMAĞUSA'DA DEHŞET!

Gazimağusa’ da dehşet verici olay! Annesinin de izniyle 11 yaşındaki kız çocuğu ile 5 kez cinsel ...

A+A-

Gazimağusa’ da 2011 yılı Eylül ve Ekim ayları içerisinde 11 yaşındaki kız çocuğu ile 5 defa cinsel münasebette bulunan Mustafa Can Gencalioğlu ile ilgili karar dün açıklandı.

Bir kez patronuna ait araçta , 4 kez de çocuğun annesi Fahriye Nalbant’ ın izni ile evlerinde cinsel münasebete girmekle suçlanan 24 yaşındaki Mustafa Can Gencalioğlu’na 3 yıl hapislik verildi.     

Gencalioğlu hakkındaki kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyet başkanı Ömer Güran okudu. Güran iddia makamının aktardığı olgulara özetle değinerek, sanığın 2011 yılı Mayıs ayında tanıştığı 11 yaşındaki Y.Y. isimli küçük kız ile önce patronuna ait araç içerisinde, daha sonra ise küçük kızın annesinin de izni ile 4 kez olmak üzere toplam 5 kez cinsel münasebette bulunduğunu söyledi. Yargıç, kızın annesinin, aynı odayı paylaşmalarına da izin verdiğine dikkat çekti.

Daha sonra annesinin şikayeti üzerine  küçük kıza muayene yapıldığını ve kızlık zarında yırtıl tespit edildiğini söyleyen Güran, sanığın da tespit edilerek tutuklandığını ve verdiği gönüllü ifadede “ben onu seviyorum, onunla evleneceğim, onun için yaptım” dediğini anlattı.

Hafifletici nedenler

Sanık  avukatının mahkemeye sunduğu hafifletici nedenlere de değinen Güran, avukatın kendilerine sanığın şu an 24, suçun meydana geldiği tarihte 21 yaşında olduğunu,  kız ile ilk tanıştıklarında masum bir ilişkileri olduğunu, ancak daha sonra bunun aşka dönüştüğünü ve küçük kızın annesi Fahriye Nalbant’ın da konu suça yardımcı olduğunu, sanığın kız ile aynı odada kalmasına göz yumduğunu ve sanığın evin geçimine yardım da bulunduğunu kendilerine aktardığını bildirdi.

Sanık avukatının kendilerine kızın annesinin konu suç nedeni ile yargılanıp 3 ay hapse mahkum edildiğini söylediğini aktaran Güran, sanığa mülayim davranmalarının talep edilğini söyledi.

Sanığın mahkum olduğu suçun oldukça ciddi olduğuna değinen Güran, yasa koyucunun konu suçlara müebbet hapse kadar cezalar öngördüğünü söyledi. 11 yaşında bulunan bir çocuğun henüz çocuksu duygularının ve olgunlaşmamış emellerinin olduğunu anlatan Güran, 11 yaşındaki bir çocuk ile cinsel ilişkiye girilmesinin affedilecek veya hoş görülecek bir davranış olmadığının altını çizdi.  Konu suçlara caydırıcı ve ibret verici ceza verilmesinin gerekliliğinden bahseden Güran, kızın annesinin de daha çocuk yaşta olan kızının, kendi evlerinde kızı ile aynı yatak odasında büyük yabancı bir erkek ile kalmasına nasıl izin verdiklerini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. 

Kesinlikle affedilir değil

Bu hususun da kesinlikle affedilebilir bir davranış olmadığına vurgu yapan Güran, sanık lehinde olan hafifletci nedenleri de göz önünde bulundurduklarında, sanığın genç ve sabıkasız olmasını, suçu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve küçük kızın annesinin kendi ile müştekinin aynı odada kalmasına müsaade etmesini sanık lehinde değerlendirdiklerini söyledi.

Sanık lehinde ve aleyhindeki tüm hususları titizlikle değenlendirdikten sonra sanığa ibret verici ve konu suçlara eğilimi olabilecek kişileri caydırıcı ceza vermelerinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Güran, sanık Mustafa Can Gencalioğlu’ nu mahkum olduğu suçlardan 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Kararı açıkladıktan sonra Başkan Ömer Güran sanığa dönerek kendisine verebilecekleri en hafif cezayı verdiklerini söyledi ve “11 yaşında bir kız ile evlenilmez. Evlenme yaşı 18’ dir” dedi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum