1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’DA SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI YOĞUNLAŞTIRILDI
GAZİMAĞUSA’DA SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI YOĞUNLAŞTIRILDI

GAZİMAĞUSA’DA SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI YOĞUNLAŞTIRILDI

Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekle mücadele için çalışmaları yoğunlaştırma kararı aldı.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekle mücadele için çalışmaları yoğunlaştırma kararı aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sivrisinekle mücadelede önemli olan göletler ve su birikintilerinin ilaçlanması için çalışmalara yoğun bir biçimde devam eden Sağlık Birimi ekipleri, göletlerde sinek larvalarına karşı etkin bir yöntem olan balıkların sayısını artırırken larvasit ilaçlamaya da başladı.
Ekipler, sineklerin üremesi için uygun zemin oluşturan su birikintilerini çevreye uyumlu biyolojik ilaçlar kullanarak ilaçlama yapıyor.

Gazimağusa Belediyesi Sağlık Birimi Yetkilileri, özellikle çevrede bulunan küçüklü büyüklü su birikintilerinin sinekle mücadeleyi önemli ölçüde etkilediğini belirterek, vatandaşlardan çevredeki su birikintilerine ya müdahale etmelerini ya da halkla ilişkiler birimine bildirimde bulunmalarını istedi. Bir bardak durgun suda dahi binlerce sivrisineğin üreyebileceği uyarısı yapan yetkililer, bu durumlara karşı azami dikkat gösterilmesi çağrısında bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, özellikle göletler ve su birikintilerinde yoğunlaştırılan çalışmalarda sivrisineğe neden olan larvaların başlangıç evresinde yok edilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Sıkıntısız bir yaz geçirmek için etkin bir çalışma programı uyguladıklarını belirten Kayalp, insan ve hayvan sağlığına tehdit oluşturmayan ve çevreyle uyumlu biyolojik ilaçlarla ilaçlama yapılmakta olduğunu kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.