1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GEÇİCİLER DURDURULMAYA BAŞLANDI”
“GEÇİCİLER DURDURULMAYA BAŞLANDI”

“GEÇİCİLER DURDURULMAYA BAŞLANDI”

366 İnisiyatifi sözcüsü

A+A-

366 İnisiyatifi sözcüsü Sadık Gardiyanoğlu, geçiciler sorunuyla ilgili açıklamalar yaptı. Gündemde Bugün programına telefonla katılan Gardiyanoğlu, durdurulma yazıları verilen ve 366 diye adlandırılan kişilerin içinde bulunmadıklarını ama onların haklarını da savunacaklarını kaydetti.
 

366 İnisiyatifi sözcüsü Sadık Gardiyanoğlu Gündemde Bugün programına katılarak, önemli açıklamalarda bulundu.Gardiyanoğlu, “2100 genci Mayıs ayına kadar durduracaklar. Kamuoyunu sindirmek için birçok arkadaşın uzatma belgelerini imzaladı hükümet. Geçicilerde işimize gerek kalmadı diyerek işten çıkartılabiliyorlar. Birçok gencimiz tehdit altındadır” dedi. CTP-DP hükümet programında yer alan “hukuka aykırı olanların görev belgeleri olmayanların işlerinde uzatma yapılmayacaktır” maddesiyle ilgili konuşan Gardiyanoğlu, hukuka aykırı işe alımların sadece CTP dönemi 2004-2006 yıllarında gerçekleştiğini vurgulayarak, geçicilerin işten durdurulmaya başlandığının da belgeleriyle ortada olduğunu söyledi.

‘GENÇLER EKMEĞİNDEN OLMASIN’

Geçicilerin, “bütçede açık vardır yada mali kaynaklar yetersizdir” diyerekdurdurulmadığını kaydeden Gardiyanoğlu, bu gençlerin Ulusal Birlik Partili oldukları işten çıkarıldıklarını ileri sürdü.Amaçlarının üniversite mezunu olup ta hiçbir siyasi partiye üye olmayan gençlerin önünü açmak olduğunu vurgulayan Gardiyanoğlu şunları kaydetti: “Başbakan bakanlarını çağırmalı, müdürlerine direktif vermelidir. Bu gençler rahat bırakılmalıdır. Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin geçici alım şekilleri aynı olmasına rağmen, ülkedeki 366 genç kurban edilmemeli. Özkan Beyi sağduyuya davet ediyorum. Özel sektörün kamudan transferini de engellemek gerekiyor. Özellikle sözde sınav gibi lanse edilen olayların da sadece 366 genç değil 2004’ten beri birçok genci kapsamaktadır. CTP-DP hükümet programında, hukuka aykırı olanların görev belgeleri olmayanların işlerinde uzatma yapılmayacaktır maddesi var. Bu kişiler yalnızca 2004-2006 yılında CTP döneminde alınan gençlerdir. Bütün evrakları da bizdedir. Bütün hukukçularımıza da biz bunları ulaştırdık. Gençlerin ekmeğinden olmalarını biz istemiyoruz. Hükümet samimiyse, 204-2006 yıllarını da durdurmalıdır. Eğer bunu yanlışlıkla yazmış ve uygulamayacaksa bütün geçicilere aynı mesafe ve sistemle yaklaşılmalıdır.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.