1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİCİLER SORUNU VE HÜKÜMETİN GELECEĞİ...
GEÇİCİLER SORUNU VE HÜKÜMETİN GELECEĞİ...

GEÇİCİLER SORUNU VE HÜKÜMETİN GELECEĞİ...

CTP/BG VE DP/UG HEYETLERİ MECLİS’TE TOPLANDI

A+A-

CTP/BG VE DP/UG HEYETLERİ MECLİS’TE TOPLANDI

BİR SAAT SÜREN TOPLANTININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPILMADI

SERDAR DENKTAŞ: “SORUNUN ÇÖZÜMÜ, KAMU REFORMU YASASI’YLA OLACAK”

BASINDA YER ALAN BAZI İDDİALARI YALANLAYAN DENKTAŞ, UBP’YLE GÖRÜŞMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Hükümet ortağı partiler CTP-BG ve DP-UG’nin, 366 geçicinin durumunu görüşmek üzere oluşturduğu 3’er kişilik komite, Cumhuriyet Meclisi’nde toplandı.

Saat 11.30 sıralarında, Meclis’teki Başbakanlık odasında bir araya gelen heyette CTP/BG’den Özdil Nami, Birikim Özgür, Niyazi Düzgün; DP/UG’den ise Özdemir Berova, Hasan Taçoy ve Ahmet Kaşif yer aldı.

Gazetecilerin toplantıdan görüntü alması talebine olumsuz yanıt verilirken, bir saat süren toplantının ardından da açıklama yapılmadı.

İki partinin heyetlerinin toplantısından çıkan sonucun, iki parti liderine iletilmesinin ardından, başkanların da görüşmesi bekleniyor.

DENKTAŞ GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTI

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapan geçiciler, Memur-Sen ve destekleyen bazı sendikacıların yanına giderek açıklama yapmasından sonra gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Denktaş, Başbakan’ın görüşmeleri olduğu için Meclis’ten ayrıldığını, kendisinin de ayrılacağını belirterek, komitenin çalışmasının sonucunun kendilerine ulaşmasından sonra Başbakan’la biraraya geleceklerini; gün içinde bir açıklama noktasına gelebileceklerini umduğunu söyledi.

“UBP’YLE GÖRÜŞMEDİK”

Serdar Denktaş, bir gazetecinin “transferler ve farklı koalisyon seçenekleri konuşuluyor” yorumu üzerine “Basın çok ilginç ve farklı şekilde bu olayları dürtüyor. UBP ile DP-UG arasında en ufak bir görüşme yoktur. Kim var iddiasındaysa yalandır” dedi.

Denktaş, “görüşmenin Saray’da yapıldığı” iddialarına da gülerek “Yok böyle birşey” karşılığını verdi.

“Nerden ve nasıl çıkar ben de bilmem, böyle bir görüşme yok. Hükümeti bozmayı ne CTP ne biz istiyoruz” diyen Serdar Denktaş, sorunu çözmeye çalıştıklarını vurguladı. CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu’nun geçicilerle ilgili kararını empoze olarak algıladıklarını belirtti.

“BAŞSAVCILIK’TAN OLUMLU GÖRÜŞ GELDİ”

Hükümet protokolü döneminde konunun tartışıldığını ve sonuçta yasal olmayan geçicilerin durdurulması yönünde protokole madde koyduklarını ifade eden DP-UG Genel Başkanı Denktaş, Başsavcılık’tan gelen görüşe göre söz konusu geçicilerin istihdamında yasal engel bulunmadığını, dolayısıyla buna bir çare üretmek gerektiğini söyledi.

Serdar Denktaş, dövizin arttığını, ekonominin birçok sorun yaşadığını, tüm bunlar tartışılması gerekirken toptancı bir anlayışla 366 kişinin durdurulmasının konuşulmasının yanlış olduğunu belirtti.

FORMÜL KAMU REFORMU YASASI

Kamu Reformu Yasa Tasarısı’nın Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini; en geç 2 ay içinde Meclis’ten de geçeceğini kaydeden Denktaş, şöyle konuştu:

“Orada tüm geçicilere yönelik bir formül var. Sınava girecekler, 3 sınavı geçemeyenler duracak gibi bütününe yönelik formül var ve sayı da 7 bin 500’dür. 366 değil. Teşkilat şemaları ona göre yeniden düzenleniyor. Ama halkımız da şunu bilecek: Kimse iş yapmadan, aldığı maaşın karşılığını vermeden devletten maaş çekemeyecek. O düzen değişiyor. Tüm bu imkanlar elimizde varken, 366 kişiyle uğraşıp huzursuzluk yaratmak, insanımızı birbirine karşı getirmek doğru değil.

Fırsat eşitliği deniyor. Herhangi bir gencimize İrsen bey o zaman gidip ‘kurultay var babanı dedeni delege yapıyorum, seni de işe alıyorum’ demiş olsaydı, herhangi bir gencimiz ‘hayır burda fırsat eşitliği yok, ben girmem’ mi diyecekti? Bu çocukların durumu işte bu. ‘UBP zamanında durdurmuştu, biz de durduralım’; ‘CTP zamanında durdurmuştu biz de durduralım’ gibi bir yaklaşımı biz kabul etmiyoruz. Bu hatayı geçmişte yaptık, üstelik seçim öncesi söylediğimiz halde, ‘seçimden sonra bu geçiciler durdurulacak, seçim yatırımıdır’ dedik, söylediğimizi yaptık. Yanlışa yanlışla cevap verdik o zaman toptancı bir yaklaşımla, sonucunu da hep beraber gördük. Tabanımızdan birileri intikam almak istiyor diye aynı yanlışı burada göz göre tekrarlayacak mıyız?”

“ÖZKAN BEYE HAK VERİRİM AMA PRENSİPTE ANLAŞMALIYIZ”

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, UBP’nin de söylemleri, davranışları ve köylerde bazı UBP ileri gelenlerinin söylemleriyle, iktidar partilerinin tabanlarını “dürttüğünü” belirterek, “Bu anlamda Özkan beyin durumuna da hak veririm, ben kendi durumumu da bilirim ama belli bir prensipte anlaşmamız lazım. Bu şekilde bir yaklaşımla da sorunu çözemeyiz” dedi.

Sorunun çözümünün Kamu Reformu Yasası’yla sağlanacağını belirterek, bu tasarının tüm sendikalarla tartışılarak ve büyük uzlaşma sağlanarak hazırlandığını ifade eden Denktaş, intikam peşinde koşulmaması, bundan faydalanılması gerektiğini söyledi.

Denktaş, “Ben tepki almama rağmen bunu yapıyorum, Özkan bey de yapmalı, o zaman toplumsal barışı sağlayabiliriz” dedi.

tak

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.