1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇMİŞTE YAŞADIKLARI KENDİSİNİ SUÇ İŞLEMEYE İTMİŞ
GEÇMİŞTE YAŞADIKLARI KENDİSİNİ SUÇ İŞLEMEYE İTMİŞ

GEÇMİŞTE YAŞADIKLARI KENDİSİNİ SUÇ İŞLEMEYE İTMİŞ

Chelsea Futbol Kulübü’nün alt yapısında yetiştiğini ve Dubai’de profesyonel olarak futbol oynadığını ileri sürerek,

A+A-

 

Girne’de son iki ayda meydana gelen silahlı soygun girişimi, hırsızlık ve cinsel saldırı suçlarıyla ilgili aranan 26 yaşındaki Edwin Timaha Acha, dün öğlen saatlerinde Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli ve Cürümleri Önleme Şubesi’nin ortaklaşa yaptığı operasyon sonucu yakalandı.

Kamerun uyruklu zanlı, dün mahkemeye çıkarıldı ve polis soruşturması yapılabilmesi için hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede savunmasını yapan zanlı, cinsel saldırı dışındaki suçlamalara itiraz etmedi.

Girne’de hırsızlık yapmak için girdiği evde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla aranan zanlının geçtiğimiz gün Kozan Döviz Bürosu’na silahlı soygun girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Mahkemenin ardından polis, zanlının tasarrufunda bulunan eşyalarla birlikte bir adet oyuncak tabanca, bıçak ve balta, sahte kimlikle başkasına ait olan pasaportu basına sergiledi.

Cinsel saldırıda bulundu

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü tutukluluk duruşmasında polis çavuşu Tolga Erol, iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Polis müfettişi Tarkan Kızıltuğ, mahkemede tercümanlık yaptı. Polis çavuşu Tolga Erol, zanlının Haziran ve Temmuz ayları içerisinde meydana gelen “silahla soygun”, “silahla soyguna teşebbüs”, “geceleyin ev açma”, “sirkat”, “ikametgahtan sirkat”, “geceleyin ağır bir suç işlemek nedeniyle binaya girme”, “kanunsuz bıçak taşıma” ve “cinsel saldırı” suçlarından methaladar olduğunu söyledi.

Tolga Erol, zanlının haziran ayı içerisinde bir apartman dairesine girerek, evde bulunan kadını bıçakla tehdit edip, cep telefonunu ve laptopunu çaldığını belirtti.

Erol, zanlının daha sonra kadını duvara dayadığını ve iç çamaşırını çıkardığını anlattı. Erol, kadının ağlaması üzerine zanlının olay yerinden kaçtığını aktardı.

Döviz bürosunun faili

Tolga Erol, zanlının Kozan Döviz Bürosu’nda meydana gelen silahlı soygun girişimi olayının faili olduğunu belirterek, zanlının Girne’de meydana gelen başka hırsızlık olaylarıyla ilgili bağlantılarının tespit edildiğini kaydetti.

Erol, 2 aydan beri polis tarafından takibe alınan zanlının, operasyon sonucu yakalandığını ifade ederek, tasarrufunda bina açmaya yarayan bazı araç ve gereçler bulunduğunu aktardı.

Erol, zanlı hakkında soruşturmanın yeni başladığını belirterek, meseleyle ilgili aranan emare ve alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekti. Erol, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.

Profesyonel futbolcu olduğunu iddia etti

Polisin verdiği ifadenin ardından Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, avukatı olmayan zanlıya savunmasını yapması için izin verdi.

Zanlı Edwin Timaha Acha, polisin söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak cinsel saldırı suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Edwin Timaha Acha, gücü ve fırsatı olmasına rağmen cinsel saldırı suçunu işlemediğini iddia ederek, polisin ve mahkemenin vaktinin boşa harcamak istemediğini anlattı. Edwin Timaha Acha, Chelsea Futbol Kulübü’nün alt yapısında yetiştiğini ve Dubai’de profesyonel olarak futbol oynadığını ileri sürerek, geçmişte yaşadıklarının kendisini suç işlemeye ittiğini öne sürdü.

Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine emir verdi.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.