1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELECEK NESİLLER TEHLİKE ALTINDA
GELECEK NESİLLER TEHLİKE ALTINDA

GELECEK NESİLLER TEHLİKE ALTINDA

Kıdemli Yargıç Gazi, uyuşturucunun çok düşük yaşlara indiğini vurgulayarak herkesi uyardı.

A+A-

Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, dün aralarında gençlerin de bulunduğu dört uyuşturucu sanığıyla ilgili kararı açıklarken, uyuşturucunun çok düşük yaşlara indiğini, gelecek nesillerin tehlike altında olduğunu vurguladı.

Yargıç Nüvit Gazi, genelde kamu sağlığı, özelde de kişi sağlığı açısından uyuşturucu illetinin büyük tehlike içerdiğini belirtti.

Uyuşturucu suçlarının giderek artış gösterdiğini ifade eden Gazi, bu illetin çok küçük yaşlara indiğini, gelecek nesillere de etki edebileceğini söyledi. 

Kıdemli Yargıç Gazi, Ağır Ceza Mahkemelerine uyuşturucu davalarıyla ilgili gelen kişilere müsamaha gösterilemeyeceğini aktardı.

Dört sanığın davası karara bağlandı
Lefkoşa’da 2011 Aralık ayında 14 yaşındaki E.K. isimli bir gencin öğretmeni tarafından uyuşturucuyla yakalanmasının ardından narkotik polisinin başlattığı soruşturma sonrası yaklaşık 9 gram bonzai türü uyuşturucu madde ve bir birine bağlantılı olarak tutuklanan Kadir Kansu, Ersan Tarım ve Mustafa Türkal’la ilgili dava Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karara bağlandı. 

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, son yıllarda ülkede artan uyuşturucu suçlarının, ülke gençliğini giderek yok ettiğini ve daha da küçük yaşlara indiğini vurguladı.

Uyuşturucunun, toplumun kanayan bir yarası olduğuna dikkat çeken Kıdemli Yargıç Gazi, bu tür suçları işleyenlere ibret verici cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık 1 durumda olan ve olay tarihinde 14 şimdi ise 16 yaşında olan E.K.’ye bir şans vererek, 200 TL para cezasına çarptırırken, sanık 2 Kadir Kansu’ya 1 ay, daha önceden benzer sabıkası bulunan sanık 3 Ersan Tarım’a 10 ay ve sanık 4 Mustafa Türkkal’a ise 10 ay hapis cezası verdi.

KIBRIS GAZETESİ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.