1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ”GELECEK NESİLLERE GEÇMİŞİ YAŞATACAK HİÇBİR GİRİŞİME GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
”GELECEK NESİLLERE GEÇMİŞİ YAŞATACAK HİÇBİR GİRİŞİME GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

”GELECEK NESİLLERE GEÇMİŞİ YAŞATACAK HİÇBİR GİRİŞİME GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

”Gelecek Nesillere Geçmişi Yaşatacak Hiçbir Girişime Geçit Vermeyeceğiz”

A+A-

 

ÖZGÜRGÜN: ”GELECEK NESİLLERE GEÇMİŞİ YAŞATACAK HİÇBİR GİRİŞİME GEÇİT VERMEYECEĞİZ” 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, gelecek nesillere geçmişi yaşatacak hiçbir girişime izin vermeyeceklerini vurguladı.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Özgürgün mesajında, “Ulusal Birlik Partisi olarak, yaşanan tarihi acıların bir kez daha tekrarlanmaması, özgürlüğümüzün baki kalması en büyük temennimizdir. Kıbrıs Türkü’nü ‘devlet’ olgusuna ulaştıran bu şanlı mücadeleyi, egemen ve bağımsız olarak üzerinde yaşadığımız topraklarda idrak ederken, gelecek nesillerimize geçmişi yaşatacak hiçbir girişime geçit vermeyeceğimizi bu vesile ile bir kez daha yineleriz” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi olarak, “21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” münasebetiyle, 52 yıl önce yapılan  katliamlar sonucunda can veren aziz şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve şükranla anarak  manevi huzurlarında saygıyla eğildiklerini bildirdi.

Özgürgün, 21-25 Aralık “Milli Mücadele ve Şehitler Haftası”nda Kıbrıs Türk halkı olarak, kutsal dava uğruna canlarını feda eden, büyük Türk ulusunun şanlı tarihinde müstesna yerini alan tüm şehitleri bir kez daha saygıyla andıklarını ifade etti.

21 Aralık tarihinin, Rum-Yunan ikilisinin adayı Yunanistan’a bağlama hedefiyle, silah zoru ve zorbalıkla, Kıbrıs Türk halkına ve meşru anayasal düzene karşı giriştiği saldırının üzüntü ve ibretle idrak edildiği tarih olduğunu vurgulayan Özgürgün,  Kıbrıs Türk halkının 52 yıl önce başlayan Rum saldırılarına  kahramanca direndiğini,  en kötü şartlarda dahi  egemenlik, eşitlik ve özgürlük haklarından vazgeçmediğini kaydetti.

“Kanlı Noel olarak tarihe geçen 21 Aralık 1963 saldırıları ve sonrası, sayısız masum Kıbrıs Türkünün katledildiği, binlercesinin göçe zorlandığı, birçok Türk Köyünün yakılıp yıkıldığı ve 11 yıl süre ile Kıbrıs Türk Halkının insanlık dışı yaşama mahkûm edildiği yadsınamaz bir gerçektir” diyen Özgürgün, gelecek nesillerin Kıbrıs Türk halkına  yıllarca reva görülen insanlık dışı uygulamaları yok sayan zihniyetlere rağmen  aziz şehitleri ve onların kutsal mücadelelerini  minnet ve şükranla hatırlayacağını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.