1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELİŞİGÜZEL VE KONTROLSÜZ İNŞAATLARA DUR!
GELİŞİGÜZEL VE KONTROLSÜZ İNŞAATLARA DUR!

GELİŞİGÜZEL VE KONTROLSÜZ İNŞAATLARA DUR!

İmarla ilgili en çok şikayet edilen konulardan biri;

A+A-

FELLAHOĞLU “BAŞKENTTE GELİŞİGÜZEL VE KONTROLSÜZ İNŞAAT YAPMA DÖNEMİ TARİHE KARIŞACAK”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) imarla ilgili en çok şikayet edilen konulardan biri olan inşaatlarla ilgili etkin yapı denetimlerini hayata geçirmeye başladığını açıkladı.

LTB Basın Birimi’nin açıklamasına göre, LTB Teknik İşler ve Tasarım Komitesi, İmar Şubesi ve ilgili tüm kesimlerin katılımıyla yapılan toplantılar sonrasında etkin yapı denetimi ile ilgili kapsamlı bir karar alındı ve bu karar Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

Karar çerçevesinde LTB sınırları dahilinde yapılara etkin denetimler getiren belediye idaresi, ilgili yapıları projelendirdikten sonra yapım aşamasında da denetleyecek. Bu denetimlerle kalite ve güvenlik eksiklikleri başta olmak üzere birçok noktada yaşanan sıkıntılar anında tespit edilecek.

Bu çerçevedeki ilk denetim Ortaköy Prof. Necdet Sezer Sokak’taki bir inşaatta yapıldı.

LTB Bayındırlık-İmar Şubesi Amiri Dervişe Ener, belediyenin etkin inşaat kontrollerine 1 Ocak 2014’te başladığını belirterek, yapılacak denetimler sonucunda beledi hudutlar içerisinde izinsiz inşaatların önüne geçilerek inşaatlarda kalite, kontrol ve emniyetin geleceğini dile getirdi.

Ener, Lefkoşa hudutları dahilinde inşaata başlayacak olan özel ve tüzel kişi ile kurumlardan etkin denetim kapsamında istenecek hususları “ temel aplikasyon ve hudut kontrolü; inşaat tanıtım panosu ve inşaatın etrafının çevre emniyetinin sağlanması; tuvalet; resmi hudut tespiti; sınır ihlali olup olmadığı ve akslar” olarak sıraladı.

FELLAHOĞLU: “GELİŞİGÜZEL VE KONTROLSÜZ İNŞAAT YAPMA DÖNEMİ TARİHE KARIŞACAK”

Yetkililerle birlikte yapı denetimi kontrolüne katılan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, yıllardır adım atılmayan ve sektörde birçok soruna neden olan inşaatlara el attıklarını ve etkin yapı denetimiyle bu yıldan itibaren her aşamasında kontrol edilen kaliteli ve güvenli yapıların ortaya çıkmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İnşaat aşamasında da etkin kontrollerin yapılacağına dikkat çeken Fellahoğlu “Başkentte gelişigüzel ve kontrolsüz inşaat yapma dönemi tarihe karışacak. Artık her şey belediyenin denetimi ve kontrolü altında yapılacak” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.