1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEMİKONAĞI GÖLETİNDE BİR DAMLA SU YOK
GEMİKONAĞI GÖLETİNDE BİR DAMLA SU YOK

GEMİKONAĞI GÖLETİNDE BİR DAMLA SU YOK

Gemikonağı göletinde bir damla su yok

A+A-

Ülkemizin en büyük göletlerinden biri olan Gemikonağı Göleti, üç haftadır yağan yağmura rağmen halen kupkuru

Mustafa ÖZYAĞCI

Ülkemizin en büyük göletlerinden biri olan ve 4 milyon 100 bin metreküp su tutma hacmine sahip olan Gemikonağı göleti, üç haftadır yağan yağmura rağmen halen kupkuru.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, gölet suyunun 2 yıldan beridir üreticilere kontrolsüz şekilde verilmesinden dolayı göletin kuruduğunu ifade ederek, bundan sonra daha tedbirli olunacağını ve bölgelere dönüşümlü olarak su verileceğini belirtti.

Yazda tamamen kuruyan gölet, ülkemizde 3 haftadan beridir etkili olan yağışlar sonrasında da bir damla bile su tutmadı.

Önceleri nüfusun az olmasından dolayı su sıkıntısı yaşamayan bölge, LAÜ’ye yoğun öğrenci gelişinin ardından sıkıntılar yaşamaya başladı. Suyun azalmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Lefke halkı, ilk kez su sıkıntısı da yaşadı.

Çeşmelerinden 24 saat kesintisiz su akan Lefkeliler, yaz aylarında 2-3 günde bir su alıyordu.

Lefke halkı, su sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Özellikle Lefke’nin 6’ncı ilçe olmasından sonra bölge için suyun önemi bir o kadar daha artıyor.

Kaya: Şu an için su sıkıntısı söz konusu değil

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, şu an için su sıkıntısının söz konusu olmadığını bildirdi.

Kaya, göletin 4 milyon metreküp su kapasitesine sahip olduğunu belirterek, göletin üst tabakasında 30 metre derinliğinde bir çakıl dolması olduğunu ve yağışlardan sonra bu tabakanın doyuma ulaşmasının ardından gölette suyun birikmeye başlayabileceğini söyledi.

Kaya, bölgede şu an için herhangi bir su sıkıntısının söz konusu olmadığını ancak böyle devam etmesi halinde yazın su sıkıntısının yaşanacağını ve bölgelere dönüşümlü olarak suyun verileceklerini vurguladı.

“Bundan sonra kontrollü şekilde suyu vereceğiz”

İki yıldan beridir suyun kontrolsüz bir şekilde üreticilere verildiğinin altını çizen Kaya, bu yıldan itibaren daha kontrollü bir şekilde suyun verileceğini belirtti.

Kaya, yeterli seviyede yağışın düşmemesi ve göletin dolmaması halinde ise sıkıntı yaşayabileceklerini belirterek, bunun yaşanmaması için bir takım tedbirler alacaklarını ifade etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.