1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENÇ ANNE UMUT OLACAK
GENÇ ANNE UMUT OLACAK

GENÇ ANNE UMUT OLACAK

Çevresinde çok sevilen biri olan 43 yaşındaki Zalihe Çavuşoğlu’nun, beyin kanaması teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti; ailesi Çavuşoğlu’nun organlarını bağışlama kararı aldı

A+A-

Çevresinde çok sevilen biri olan 43 yaşındaki Zalihe Çavuşoğlu’nun, beyin kanaması teşhisiyle tedavi gördüğü  hastanede beyin ölümü gerçekleşti; ailesi Çavuşoğlu’nun organlarını bağışlama kararı aldı
 
Mehmet KARA

Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çavuşoğlu'nun eşi olan Cumhuriyet Meclisi personeli, 43 yaşındaki Zalihe Çavuşoğlu’nun, beyin kanaması teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesi, aldığı karar doğrultusunda, Yakın Doğu Üniversitesi’nde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen Çavuşoğlu’nun organlarını bağışladı. Bunun üzerine Çavuşoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Türkiye’den özel ekip gelecek

KKTC Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalarda Çavuşoğlu’nun organları nakil bekleyen hastalara yaşam umudu olacak. Bu arada operasyon için, bugün Türkiye’den bir ekibin ülkemize geleceği öğrenildi.

Evli ve iki çocuk annesiydi

Evli ve iki çocuk annesi olan Zalihe Çavuşoğlu’nun beyin kanaması teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi gördüğü ve dün beyin ölümü gerçekleştiği belirtildi.

Sucuoğlu: Ailenin talebi doğrultusunda organları bağışlandı

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, beyin ölümü gerçekleşen Zalihe Çavuşoğlu’nun organlarının ailenin talebi doğrultusunda bağışlandığını doğruladı.

Ailenin konuyla ilgili kendilerine başvurduğunu kaydeden Sucuoğlu, “Son geçirdiğimiz tüzükle beyin ölümünü tespit edecek ve teşhis edecek komiteyi kurduk. O komitenin öncelikle hastanın beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediği teşhisini yaptı. Komite, o teşhisi öğleden sonra koydu. Dün akşamüzeri de Türkiye ile temasa geçildi. Bugün de ekip gelecek” dedi.

Çavuşoğlu’nun iki böbreğinin Kıbrıs’ta kalacağını; kalp, karaciğer ve korneaların Türkiye’ye gönderileceğini kaydeden Sucuoğlu, ülkemizde özellikle de böbrek nakli konusunda büyük başarı elde edildiğini söyledi.

Acılı baba umut olmuştu

Öte yandan, Girne’de, bir otelin gala salonu inşaatının merdiven korkuluklarının montesi sırasında 5 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanan ve olaydan yaklaşık 11 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Soner Çolak’ın babası, aldığı karar doğrultusunda çocuklarının tüm organlarını bağışlamıştı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen başarılı operasyonla kadavradan ilk organ nakli yapılmış ve Çolak’ın alınan iki böbreği, karaciğeri ve kalbi nakil bekleyen hastalara umut olmuştu.

Beyin ölümü kriterleri yeniden düzenlenmişti

İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Yasa çerçevesinde, Organ Naklinin İşleyişine İlişkin Usul ve Esasları Düzenleyen (Değişiklik) Tüzüğü Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

2 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklik tüzüğü, esas tüzüğün 34’üncü maddesinde yer alan Beyin Ölümü Kriterleri’ni yeniden düzenlenmişti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.