1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GENÇLER UYUŞTURUCU İLE ZEHİRLENİYOR”
“GENÇLER UYUŞTURUCU İLE ZEHİRLENİYOR”

“GENÇLER UYUŞTURUCU İLE ZEHİRLENİYOR”

“Gençler uyuşturucu ile zehirleniyor”

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Mayıs ayında Ercan Havalimanından ülkeye 200 adet MDMA içeren haplarla suçüstü yakalanan Muhammed Güner hakkındaki kararını dün açıkladı.

Mahkeme “Uyuşturucu ithal, tasarruf ve verme” suçundan 2 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Muhammed Güner’i 3 yıl hapislik cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia B. Barkından oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Yargıç Vedia B.Barkın okudu.

 “İbret verici cezalar suçları sonlandırabilir”    

Kararı okuyan Yargıç Vedia B. Barkın, son yıllarda uyuşturucu suçunun ülkede yaygınlaşarak önüne geçilemediğini ve ülkede mahkeme gündemini bu tür davaların işgal etmekte olduğunu şu şekilde açıkladı:

“Uyuşturucu ve uyarıcı etkisi bulunan maddeler, imalinden, dağıtımına, kullanımı sağlık açısından yasaklanmıştır. Uyuşturucu madde kaçakçılığı, ticaret ve tasarrufu kamu sağlığına karşı işlenmiş suçlardır. Uyuşturucu suçunun yasa koyucuda 18 yıla kadar hapisliği öngörülmektedir. Küçücük ülkemizde hızla yaygınlaşmaya devam eden bu tür suçları önlemek için mahkemelere büyük görevler düşmektedir.”
Satıcı olduğunu itiraf etmişti

Uyuşturucu “İthal, tasarruf ve verme” suçundan yargılanan Muhammed Güneri’n üniversite öğrencisi olduğunu ve maddi sıkıntıya düşerek uyuşturucu sattığını itiraf ettiğini anımsatan Barkın, Güneri’n tasarrufunda bulunan uyuşturucu hapların miktarının azımsanmayacak kadar az olmadığını kaydetti.

 
Karar da uyuşturucu miktarı dikkate alındı

Muhammed Güneri’n ithal edip tasarrufunda bulundurduğu MDMA içeren hapların sayısının abartılı biçimde dikkat çekici olduğuna vurgu yapan Barkın, Güneri’n ithal ettiği hapları birçok kişiye satarak kazanç sağladığını ifade etti. Barkın sanığa ceza takdir ederken uyuşturucu miktarının hesaba katıldığında mülayim bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

 
3 yıl hapse mahkûm edildi

Yargıç Vedia B. Barkın tarafından okunan kararda Muhammed Güneri’n yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Barkın, mahkeme heyeti Muhammed Güner’i 3 yıl hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.