1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GENEL GIDA VE YEM YASA TASARISI
GENEL GIDA VE YEM YASA TASARISI

GENEL GIDA VE YEM YASA TASARISI

Geçici ve Özel Komite bugün “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı”nı görüşmeye devam etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite bugün “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı”nı görüşmeye devam etti.

Yasa tasarısının genel görüşmesini tamamlayan komite, bir sonraki toplantıda tasarıyı madde madde görüşmeye geçecek.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, komite bugün saat 10.00’da “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı” gündemiyle CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan başkanlığında toplandı. Komite toplantısına, Candan’ın yanı sıra UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, DP-UG Milletvekili Dr. Özdemir Berova, CTP-BG Miletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ve DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy katıldı.

Armağan Candan, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde, yasanın temel olarak “ilgili AB mevzuatının uyumlaştırılarak, gıda ve yemin yönetimiyle ilgili genel ilkelerin belirlenmesi”, “gıda ve yem güvenliğine doğrudan veya dolaylı olarak etkisi olan konularda yapılması gerekenlerin belirlenmesi” ve “gıda ve yemin üretimi, işlenmesi ve dağıtımıyla ilgili tüm aşamalarda gıda ve yem güvenliğine ilişkin esasları ve bağımsız bir Gıda Güvenliği Risk Değerlendirme Kurulu oluşturulması”na ilişkin kuralları kapsadığını ifade etti.

Candan, AB Gıda Güvenliği Starejisi’nin etkin uygulanması amacıyla öncelikle, Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı’nın yürürlüğe girmesinin ardından, tamamlayıcı yasa taslaklarının ivedi olarak Meclis’e sevk edilerek onaylanması ve tüzüklerin de Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak, yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Armağan Candan, yasal çerçevenin etkin bir şekilde uygulanması için, idari yapıların AB idari yapılarına uygun bir şekilde düzenlenerek, insan kaynakları ile ekipman ve altyapı olanaklarının belli bir plan çerçevesinde güçlendirilmesinin de büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Komite toplantısına davetli olarak, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan Senal Gürsoy, Seyit Yorgancıoğlu, Ahmet Polili; Sağlık Bakanlığı’ndan Oya Fedan ve Havva Serdengeçti; Tarım Dairesi’nden Emine Kocadal; Hayvancılık Dairesi’nden Muhiddin Kocadal; Veteriner Dairesi’nden Dürüm Ulucasoy ve AB Koordinasyon Merkezi’nden Burcu Barın ile  Latife Turganer katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.