1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GERÇEKLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN
GERÇEKLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

GERÇEKLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

GERÇEKLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

A+A-

“KIBRIS’TA KALICI BİR BARIŞ ANCAK KIRK YIL ÖNCE YANAN ACI OLAYLAR VE GERÇEKLERİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASIYLA ELDE EDİLEBİLİR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıslı Türklerin yasal temsilcilerinin ısrarlı çağrılarının ve durumun vahametinin farkında olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin basiretli kararları sonucunda gerçekleştiğini, bu sayede Kıbrıslı Türklerin tam özgürlüğe ve Kıbrıs Adası’nın barışa kavuşturulduğunu kaydetti.

DP-UG Genel Merkezi’nden yayımlanan 20 Temmuz mesajında, Kıbrıs’ta gerçekleştirilen Barış Harekâtı’nın, Kıbrıslı Rumları ve anavatanları Yunanistan’ı faşist askeri yönetimlerden kurtardığı ve her iki halka da demokrasiyi geri getirdiği ifade edilerek, Kıbrıs Rumları ve Yunan ulusuna huzur ve istikrar kazandırıldığı bildirildi.

Bugün KKTC’yi yönetenlerin en öncelikli görevinin genç Cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluşlarıyla kökleştirmek olduğu kaydedilen mesajda, Kıbrıs’ta kalıcı bir barışın ancak kırk yıl önce yaşanan acı olaylar ve gerçeklerin göz önünde bulundurulmasıyla elde edilebileceği ifade edildi.

Mesajda, “DP-UG Barış ve Özgürlük Bayramı’nda, özgürlüğümüz ve güvenliğimiz için can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, kanını ve terini akıtan muharip gazileri, varoluş mücadelesinin önderi Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve mücadeleye katılan herkesi saygıyla ve hürmetle anmaktadır” denildi.

Mesajda TC yöneticilerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri’ne şükran sunuldu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.