1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Gerekli Hiçbir Evrak Sunmadan 85 Milyon Dolar İstediler!
Gerekli Hiçbir Evrak Sunmadan 85 Milyon Dolar İstediler!

Gerekli Hiçbir Evrak Sunmadan 85 Milyon Dolar İstediler!

Yakın geçmişimizden inanılmaz bir skandal daha... İngiltere'de ne olduğu bilinmeyen bir finans şirketinden milyonlarca dolarlık kredi sağlamak için Kıb-Tek yönetimi Vakıflar Bankası'ndan 85 milyon dolarlık teminat mektubu istedi!

A+A-

Kıb-Tek'in 2008 yılında, İngiltere'de kayıtlı Gandy Group Investment LLP isimli finans şirketinden sağlamayı planladığı krediye karşılık Vakıflar Bankası'ndan talep ettiği 15 yıl vadeli 85 milyon dolarlık teminat mektubunu vermeyi banka reddetti.

Kıb-Tek'in bankaya yaptığı teminat mektubu başvurusunda Kıb-Tek yönetim kurulunun aldığı karar numarası, başkanın imzası, ayrıca Bakanlar Kurulu kararı bulunmuyor...

Krediyi sağlayacak şirket ile ilgili gerekli bilgi dokümanları ve referanslar da bankaya iletilmedi...

Banka Kıb-Tek'ten İngiltere’deki finans şirketinin şu evraklarını talep etti:

İlgili şirketler mukayyitliğinden şirket ana sözleşmesi, tüzüğü, direktörleri, kuruluş tarihi, şirket onayı, aktif durumda olduğunu gösteren belge, faaliyet alanı, güvenirliği ve şirketin muteber olup olmadığına dair gerekli araştırmanın elçilik vasıtasıyla yaptırılması...

Banka ayrıca Kıb-Tek’ten kurumun faaliyet raporlarını gösteren hesapları ve kredinin geri dönüşü ile ilgili ödeme planını da talep etti.

Kaynak: AFRİKA GAZETESİ

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.