1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GERİ SAYIM BAŞLADI
GERİ SAYIM BAŞLADI

GERİ SAYIM BAŞLADI

Lefkoşa’nın çilesi haline gelen trafiğin rahatlama umudu

A+A-

Başkent Lefkoşa’da özellikle Gönyeli Çemberi’nde hafta içi mesai saatlerinin başlangıcında ve bitiminde yoğunlaşan trafik, Metehan yolunun tamamlanmasıyla rahatlayacak.

Lefkoşa’yı Metehan üzerinden Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna bağlayacak yolun tamamlanmasına birkaç ay kaldığını söyleyen Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve yolun hizmete girmesiyle özellikle Gönyeli Çemberi trafiğinin rahatlayacağını belirtti.

Metehan yolu birkaç aya bitecek
Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, Lefkoşa’yı Metehan üzerinden Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna bağlayacak yolun, özellikle Gönyeli Çemberi trafiğini rahatlatması beklendiğini ve yolun birkaç ay içerisinde biteceğini söyledi.

Kuzey Çevre Yolu en geç 2015 sonu
Çalışmaları devam eden Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin 2015 yılı sonlarına doğru biteceğini belirten TC Karayolları Koordinatör Nurettin Erakman ise projenin tamamlanmasıyla trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

TC Karayolları Koordinatör Nurettin Erakman, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin çalışmalarının ufak tefek aksaklıklar yaşanmasına rağmen hızla devam ettiğini ve en geç 2015 yılı sonunda biteceğini söyledi.

Gönyeli Çemberi’nde yaşanan trafik yoğunluğuna da değinen Erakman, yeni yolun tüm sorunları ortadan kaldıracağını ve vatandaşların saatlerce trafikte beklemekten kurtulacağını da belirtti.

Trafikte yaşanan tüm sorunların biteceğini belirten Erakman, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun yanı sıra Lefke-Güzelyurt Yolu, Alsancak-Güzelyalı Yolu, İskele-Bafra yolu yapım çalışmalarının da devam ettiğine değindi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.