1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GIDA VE YEM YASA TASARISI...
GIDA VE YEM YASA TASARISI...

GIDA VE YEM YASA TASARISI...

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), gıda güvenlik kurulunun gündeme getirdiği “Gıda ve Yem Yasa Tasarısı”nın tüm yetkilerinin Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı bünyesinde olması gerekliliğinin her zaman savunucu olacağını bildirdi.

A+A-

ZMO: “YASANIN TÜM YETKİLERİ GIDA TARIM VE ENERJİ BAKANLIĞINDA OLMALI”

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO),  gıda güvenlik kurulunun gündeme getirdiği “Gıda ve Yem Yasa Tasarısı”nın tüm yetkilerinin Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı bünyesinde olması gerekliliğinin her zaman savunucu olacağını bildirdi.

ZMO Başkanı Ozan Özuyanık yaptığı yazılı açıklamada, Devletin üstlendiği kamu görevlerini gerektiği gibi hızlı ve etkin bir biçimde yürütebilmesinin, bakanlıkların çağın koşullarına, halkın taleplerine, siyasi, ekonomik, kültürel ve teknolojik birçok alanda yaşanan hızlı değişime yeterince cevap verebilecek şekilde yapılandırılması ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Özuyanık, tarladan sofraya kadar olan tüm üretim zinciri içerisinde tarım, su, çevre ve insan sağlığı konularını içeren AB müktesebatına uyum çalışmaları çerçevesindeki yasanın, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın bünyesinde olması gerektiğini, ilgili meslek kuruluşlarının bu konuda daha etkin çalışması gerektiğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.