1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE BELEDİYESİ EKİNOKOK KONTROLLERİNİ BAŞLATIYOR...
GİRNE BELEDİYESİ EKİNOKOK KONTROLLERİNİ BAŞLATIYOR...

GİRNE BELEDİYESİ EKİNOKOK KONTROLLERİNİ BAŞLATIYOR...

EKİNOKOK KONTROL TARİHLERİ BELİRLENDİ...

A+A-

Girne Belediyesi’nin, Veteriner Dairesi işbirliğiyle “Ekinokok Kontrolü ve Mücadele Projesi” çerçevesinde Girne Belediyesi sınırları içerisinde bulunan tüm köpeklerin muayenesine başlayacağı bildirildi.

Belediyeden bugün yapılan yazılı açıklamada, ekinokok hastalığının; köpeklerin dışkılarıyla ot, yem ve sular aracılığıyla, ayrıca ağız yoluyla insanlara bulaşma riski yarattığına işaret edildi.

“Ekinokokla mücadele; toplum ve çevre sağlığı açısından çok büyük bir önem taşıdığından ruhsat çıkarmayan köpek sahipleri hakkında, Köpekler Yasası uyarınca yasal işlem başlatılacağı” uyarısında bulunulan açıklamada, ekinokok kontrolü için köpeklerin muayene alanına tasmalı olarak ve varsa önceden verilen ekinokok muayenesiyle ruhsat belgelerinin de getirilmesi gerektiği belirtildi.

Yazılı açıklamada, bölgelerde yapılacak kontrol programının tarih, saat yerleri ise şöyle:

“3 Haziran Pazartesi 09.00-12.00 Beylerbeyi İlkokulu / Beylerbeyi, 4 Haziran  Salı 09.00-12.30 Ozanköy / Eski Rum Okulu, 5 Haziran Çarşamba 09.00-12.30 Karmi / Kilise Meydanı, 6 Haziran Perşembe 09.00-12.30 Girne / Otobüs Terminali.”

Açıklamada, Veteriner Dairesi Ekinokok kontrol ücretinin her köpek için 10 TL; Girne Belediyesi ruhsat ücretlerinin ise dişi köpek 35; erkek köpek için 12; kısırlaştırılmış köpek (belgelenmesi şartıyla) 12 TL olduğu kaydedildi.

Yazılı açıklamada,  mesai saatleri dahilinde her gün, Girne Belediyesi Sağlık Şubesi’nden köpek ruhsatlarının çıkarıldığı belirtildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.