1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI
GİRNE BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

GİRNE BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Girne Belediyesi, Dev-İş ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

A+A-

Belediyede çalışan sendika üyesi personelin 2013-2014 yılı  yeni çalışma dönemini kapsayan ve bugün, Girne Belediyesi’nde imzalanan toplu iş sözleşmesine, Girne Belediyesi adına Başkan Sümer Aygın, sendika adına ise Dev-İş Genel Sekreteri, Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek imza koydu

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı konuşmada, belediye çalışanlarının örgütlü olduğu sendika Dev-İş ile uyum içinde çalıştıklarını ifade ederek, bugünlere karşılıklı hakların korunarak ve anlayış içinde gelindiğini söyledi.

Bunda sendikanın, çalışanların özlük ve sosyal  hakları  yanında belediyenin  mali durumunu da dikkate almasının önemli rol oynadığını belirten Aygın,  sendikanın bu duruşunu takdir ettiklerini söyledi.

Aygın, yeni toplu iş sözleşmesinin yeni dönemde çalışanları  huzur ve güven içinde geleceğe taşıyacağına inandığını da belirterek, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

Dev-İş Genel Sekreteri, Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek ise 2013 -2014 yılı dönemini kapsayan yeni toplu iş sözleşmesinin belediye, sendika ve tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

Dünya ile ülke genelinde yaşanmakta olan ekonomik krize bakıldığında bu durumdan yerel yönetimlerin de olumsuz etkilendiklerini belirten Felek, örnek olarak bir çok yerel yönetimin çalışanlarını gününde ödeyemediği,  iş güvence ve istikrarsız ortamlarda çalıştırıldığının görüleceğini söyledi.

Durum böyle iken Girne Belediyesi’nde sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve diğer toplu iş sözleşmelerinin öngördüğü tüm sosyal hakların yerinde ve zamanında ödenmekte olduğuna işaret eden Felek, “Çalışanlar açısından memnuniyet verici bir durum. Toplu iş sözleşmesinin şartları umarız ki bozulmaz ve bu süreci karşılıklı anlayış ve işbirliği içinde götürmeye devam ederiz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.