1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE DR. AKÇİÇEK HASTANESİ'NE ANLAMLI BAĞIŞ
GİRNE DR. AKÇİÇEK HASTANESİ'NE ANLAMLI BAĞIŞ

GİRNE DR. AKÇİÇEK HASTANESİ'NE ANLAMLI BAĞIŞ

Kanser Charity Trust Derneği Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Cerrahi Servisi’ne tıbbi cihaz bağışında bulundu.

A+A-

Kanser Charity Trust Derneği Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Cerrahi Servisi’ne tıbbi cihaz bağışında bulundu.

Kapalı ve açık cerrahilerde ameliyat süresini azaltan bunun yanında operasyonların daha hijyenik ve kolay ortamda yapılmasını sağlayan yaklaşık 50 bin TL dolayında  ‘Ligaşur’ cihazından oluşan bağış, bugün saat 10:30’da Girne Akçiçek Hastanesi’nde düzenlenen törenle, Kanser Charity Trust Derneği Başkanı Angela Hasman tarafından Başhekim  Vekili Dr. Salih Beyoğlu’na teslim edildi.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle’nin de hazır bulunduğu törene, Temel Sağlık Hizmetleri Müdürü Dr. Emine Güllüelli, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Ahmet Ulutekin, Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, Yataklı Tedavi Kurumları Başhekimi Dr. Adil Özyılkan, Kanser Charity Trust Derneği Başkanı Angela Hasman, doktor, hastane çalışanları ve dernek üyeleri katıldı.Törende Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Koral Çağman da cihaz hakkında bilgi sundu.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle yaptığı konuşmada, ‘farklı fikirlerden yaralanma, hayati konularda ise olabildiğince birlikte ortak hareket etme’ sözünden hareket eden bakanlığın düzenlemekte olduğu çalıştaylarla sağlık alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerini ortak hareket etmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, sorunların dayanışmayla aşılabileceğini söyledi.

Bu kapsamda örnek bir dayanışma içerisinde olan Kanser Charity Trsut Derneği’nin yapmakta olduğu katkıların önemli olduğunu ve her şeyin devletten beklemenin doğru olamayacağını ifade eden Bakan Gülle, diğer sivil toplum örgütlerini de aynı şekilde hareket etmelerini beklediğini kaydetti.

BEYOĞLU

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Salih Beyoğlu ise derneğin hastaneye yapmakta olduğu katkılardan övgüyle bahsederek, Kanser Charity Trust’ın son iki yılda hastaneye 350 bin Sterlin tutarında; eko, efor, dermatoskop, mamografi, encill ve ligaşur cihazları bağışladığını vurguladı.

HASMAN

Kanser Charty Trust Derneği Başkanı Angela Hasman ise, dernek olarak Dr. Akçiçek Hastanesi’ne yapmakta oldukları bağışlardan mutluluk duyduklarını dile getirerek, bağışın halk ve dernek çalışanlarının katkılarıyla gerçekleştiğini söyledi.

Hamsan, katkıların devam edeceğini de kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.