1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE BASINA ÇİRKİN SALDIRI!
GİRNE'DE BASINA ÇİRKİN SALDIRI!

GİRNE'DE BASINA ÇİRKİN SALDIRI!

Girne'de polis sakinleştirmeye çalıştı.. “Resim çekerseniz sizi gebertirim. Hadi bakalım çekin de ağzınızı burnunuzu dağıtayım”

A+A-

 

Basın Günü’nde basına saldırı


Girne yolundaki bir trafik kazasından görüntü almak isteyen basın mensuplarına, kaza yapan sürücünün yakınları tarafından saldırıda bulunuldu. Saldırganlar basın mensuplarını tehdit ettiler ve görüntü alınmasına engel oldular.

Lefkoşa-Girne anayolunda dün meydana gelen bir trafik kazasından görüntü almak isteyen basın mensuplarına, kaza yapan kişinin yakınları tarafından saldırı gerçekleştirildi. 1

1 Temmuz Basın Günü’nde basına yapılan bu saldırı ve engelleme nedeniyle gazete sadece saldırgan kişilerin görüntülerini alabildi.

Kaza, Lefkoşa-Girne anayolunda dün öğleden sonra saat 16.30 sıralarında, aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu meydana geldi. Hüseyin Karabulut isimli sürücü, Girne’ye doğru giderken aşırı süratli ve dikkatsiz kullandığı yönetimindeki GY 401 plakalı aracın kontrolünü kaybetti.

Araba yolun solundan çıkarak takla attı. Kazada araç sürücüsü yara almazken, araçta büyük maddi hasar meydana geldi.

Basın gününde basına saldırı

Kazada görüntü almak isteyen basın mensuplarına kazazedenin yakınları saldırarak görüntü almalarını engelledi. 11 Temmuz Basın Günü’nde basına saldıran kişileri gazete olarak görüntüleme imkânı bulduk. Kazayı yapan sürücünün yakınları olay yerine polis çağırmak yerine aracı kaza mahallinden kaldırmayı tercih ettiler.

Polise haber verilmediğini öğrenen ve saldırıya uğrayan basın mensupları, Boğaz Polis Karakolu’na olayı aktardı ve olay yerine polis çağrıldı. Bu sırada yine görüntü almak isteyen basın mensuplarına kazazedenin yakınlarından olan ve üzerinde giydiği kıyafetten yapılan tahmine göre Gümrük Memuru olan kişi “Resim çekerseniz sizi gebertirim. Hadi bakalım çekin de ağzınızı burnunuzu dağıtayım” diyerek basın mensuplarına tehditler yağdırdı. Polis tarafından sakinleştirilmeye çalışılan saldırganlar, yine de basına görüntü alması için fırsat vermedi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.