1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...
GİRNE’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...

GİRNE’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, sağlık ekiplerinin sinek ve haşareye karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne işaret ederek, vatandaşlardan da yaşadıkları alanlarda durgun su bırakmamaya dikkat etmesini istedi.

A+A-

AYGIN VATANDAŞLARDAN YAŞAM ALANLARINDA DURGUN SU BIRAKMAMALARINI İSTEDİ

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, sağlık ekiplerinin sinek ve haşareye karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne işaret ederek, vatandaşlardan da yaşadıkları alanlarda durgun su bırakmamaya dikkat etmesini istedi.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Şubesi ilaçlama biriminin her mevsim devam eden ilaçlama çalışmalarının, haşere ve uçkun sineğin çoğalması nedeniyle, yaz aylarında yoğunlaştığı, kış mevsiminde de 3 farklı ekip ile çalışmaların süreceği belirtildi.

Sivrisinekleri önlemek için mücadele eden ekiplerin, havadaki uçkun sineğin mücadelesini de sürdürdüğü; son üç yıldır Girne Belediyesi hudutlarında, uçkun mücadelesi için havaya kimyasal ilaçların bırakılmadığı, bu yüzden de Girneliler’in araçların arkasında, motorlar ile yapılan ilaçlama uygulamasını artık görmedikleri ifade eden belediye yetkilileri, şu an biyolojik larvasit ilaçlar kullanarak, çevredeki canlılara hiçbir yan etkisi ya da zararı olmayan materyallerden yararlandıklarını ve mısır koçanına yedirilmiş bakteri grubuyla, sivrisinek larvalarını hedef alarak,  mücadelelerini sürdürdüklerini aktardılar.

Hamam böceği ilaçlaması için ayrı bir ekip oluşturulduğu da belirtilen açıklamada, bu ekiplerin, bütün kenti tarayarak, bütün sokaklardaki evlerin bahçesindeki veya apartmanların altındaki logarların yanısıra, ev içlerinde de  ilaçlama gerçekleştirdiği kaydedildi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın konu ile ilgili yaptığı açıklamada,bu ekiplerin özellikle yaz aylarında daha yoğun  çalıştığını; pire, kene, kara sinek ve diğer şikayetler için de ayrı bir ekip oluşturduklarını belirtti.

Aygın, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda araziye çıkarak kontroller yapan bu ekibin, tespitlerde bulunarak, gerekli müdahalenin yapıldığını aktardı. Bu tür şikayetlerin genellikle hayvan barınakları, kontrolsüz çöp yığınları gibi yerlerde meydana geldiğini belirten Aygın, bu ekibin yıl boyunca çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Aygın, karasinek, pire, kene veya uçkun mücadelesinde çevre ve insan sağlığı açısından en uygun mücadelenin, aktif olarak vatandaşların bu tür zararlıların üremesine neden olabilecek kaynakları ortadan kaldırarak, daha az kimyasal kullanmak olduğunu vurguladı.

Aygın Girne’de yaşayan vatandaşlara  seslenerek, sivrisineklerin çoğalmasının durgun, kontrolsüz su birikintileri üzerinden gerçekleştiğinden, yaşadıkları alanlarda özellikle çiçek saksılarının altlarında uzun süreli su birikintilerinin oluşmaması, süs havuzu ve yüzme havuzlarının sürekli temizlenmesi, su depolarının kapaklarının ve su kuyularının iyi bir şekilde kapalı olması, logar kapaklarının kapalı olması, taşma olmaması konularına dikkat etmelerini istedi. Aygın, vatandaşların sivrisinek ile mücadelede bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.