1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE'DE TAM 40 YIL SONRA DEFNEDİLDİ!
GİRNE'DE TAM 40 YIL SONRA DEFNEDİLDİ!

GİRNE'DE TAM 40 YIL SONRA DEFNEDİLDİ!

GİRNE'DE TAM 40 YIL SONRA DEFNEDİLDİ!

A+A-

Arapköy’deki bir toplu mezarda kalıntıları bulunan kayıp Rum askerinin cenazesi dün Sipahi’de toprağa verildi

Girne’de 18 yaşında askerlik yaparken 1974 yılında kaybolan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin aramaları sonucu Arapköy’deki bir toplu mezarda kalıntıları bulunan Yannagis Savas Liyasi isimli Rum askerinin cenazesi, dün doğup büyüdüğü Sipahi köyünde düzenlenen dini ayinin ardından toprağa verildi.
Cenaze törenine KKTC’de yaşayan Rumların yanı sıra Güney Kıbrıs’tan da çok sayıda Rum katıldı.
Yannagis Savas Liyasi’nin cenazesi önce ailesinin Sipahi’deki baba evine, ardından da köydeki Ayia Triada Kilisesi’ne götürüldü. Burada dini bir ayin ve tören yapıldı.
Kilisedeki töreni sözde Karpaz Metropoliti Christatoros yönetirken, Apostolos Andreas Manastırı’nın Papazı Baba Zehaoria Georgiu ve Ayia Triada Kilisesi Papazı Baba Gostandinos Gostas’da eşlik etti. Törenin ardından Liyasi’nin cenazesi alkışlar eşliğinde omuzlarda taşınarak Sipahi Rum Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.
KKTC’de yaşayan Rumların temsilcisi olan kayıp askerin 84 yaşındaki babası Savas Liyasi ve 91 yaşındaki annesi Marulla Liyasi, 40 yıl sonra da olsa oğullarının cenazesinin bulunarak defnedilmesinin mutluluğunu ve üzüntüsünü bir arada yaşadı.
Cenaze törenine, Güney Kıbrıs’tan DİSİ Milletvekili Giriyagos Haciyanni, AKEL Milletvekili Skevi Kukuma da katılırken, İskele Polis Müdürlüğü cenaze töreni nedeniyle köyde geniş güvenlik önlemi aldı. İskele Polis Müdürü Şengül Kadı da üst rütbeli subaylarıyla birlikte güvenlik önlemi alan polisleri bizzat yönetti.

Kıbrıs

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.