1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GİRNE’DE TÖREN
GİRNE’DE TÖREN

GİRNE’DE TÖREN

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Girne’de törenle kutlandı.

A+A-

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Girne’de törenle kutlandı.

Yavuz Çıkarma Plajı’nda bu sabah yapılan törenin ardından Girne bölgesindeki kutlamalara saat 16:00’da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törenle devam edildi.

Törende anıta çelenklerin konmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

Törene Girne Kaymakamı Gürkan Kara, KTBK Lojistik Destek Grup Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzelller, GKK Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Yarbay Hakan Öktemay,  Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, bazı milletvekilleri, siyasi parti, dernek, okul, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

TMT Mücahitler Derneği Onur Kurulu Üyesi Erbil Aydınova ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Yüzbaşı Osman Filiz’in konuşmalarının ardından Girne’deki tören Resmi geçitle sona erdi.

Törenin ardından saat 18:00’de Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları’nın akrotim gösterisi yer aldı. Türk Yıldızları’nın gözterisi coşkuyla izlendi.

Girne’deki 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün ayrıca GKK ve KTBK Bandosu Atatürk Anıtı’nda konser verecek.

AYDINOVA

TMT Mücahitler Derneği Onur Kurulu Üyesi Erbil Aydınova yaptığı konuşmada, 39’uncu yıldönümü kutlanan  Kıbrıs Barış Harekatı’nın herkese kutlu olmasını dileyerek, Kıbrıs Türkü’nün bugünlere türlü baskı, sıkıntı ve ekonomik zorluklarla ulaşabildiğini kaydetti.

“Bugün özgür, bağımsız ve egemen bir devlet olarak yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin  30’uncu kuruluş yıldönümü de yaklaşıyor. Hep birlikte geçmişte olduğu gibi yoktan var ettiğimiz devletimizi yüceltmek için canla başla menfaat gözetmeden çalışalım” diyen Aydınova, Kıbrıs Türkü’ne bunun yakıştığını vurguladı.

Aydınova konuşmasına Kıbrıs Türkü’ne bu imkanları sağlayan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri, Güvenlik Kuvvetleri ile şehit ve gazilere şükranlarını sunarak son verdi.

FİLİZ

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Yüzbaşı Osman Filiz ise kurtuluş yıldönümlerinin ulusların en büyük bayramları olduğunu belirterek, 20 Temmuz’un da ulusal onurundan ödün vermeyerek bu uğurda her türlü özveriye katlanarak yiğitlik destan yaratan Kıbrıs Türk halkının bayramı olduğunu vurguladı.

20 Temmuz’un Kıbrıs Türkü’nün kötü kaderini yenerek aydınlığı yakaladığı gün olduğunu da ifade eden Deniz Yüzbaşı Filiz, tarihe ‘şahlanış günü’ olarak geçen bugünün dünyada eşi az görülen toplumlara nasip olan kesin ve kalıcı bir gün olduğunu kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.