1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘‘GİTMESEYDİM YA KENDİMİ ASARDIM, YA DA...’’
‘‘GİTMESEYDİM YA KENDİMİ ASARDIM, YA DA...’’

‘‘GİTMESEYDİM YA KENDİMİ ASARDIM, YA DA...’’

kendisini ölümle tehdit ettiklerini, ve bu amaçla birileri adaya gönderildi..

A+A-

İşadamı Cafer Gürcafer’in, özellikle 2009 yılındaki girişimleri çok konuşuldu ve çok tartışıldı. Gürcafer o dönemde Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’nin de başkanıydı.

CTP’nin tek başına iktidar olduğu dönemde İsrail ile Gazimağusa arasında sefer yapacak Casino’lu bir gemi satın almış, ayrıca Mimoza Oteli’ni işletiyordu. Gürcafer, daha sonraki yıllarda hem otel, hem de gemi için gerekli kredi konusunda ciddi sıkıntılar yaşadı.

Gürcafer; yaşadıklarına bir tepki olarak, yaşamını artık Güney Kıbrıs’ta sürdüreceğini duyurduktan sonra, kuzeydeki işlerini terk etti ve 16 Ağustos 2012’de Larnaka’ya yerleşti. Bir yılı aşkın bir süre burada kaldıktan sonra geçtiğimiz yılın Ekim ayında, kayın validesinin rahatsızlığı bir neden oldu ve yeniden kuzeye döndü.

Yaşadıklarını anlatan işadamı Cafer Gürcafer, Mimoza Otel elinden alındıktan sonra, Türkiye aleyhine dava açacağını duyurmasının ardından ölüm tehdidi aldığını ve kendisini öldürmesi için adaya gönderilen kişinin bugün ‘Ergenekon davavasından’ tutuklu olduğunu iddia etti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.