1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GKK ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
GKK ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

GKK ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

KKTC genelinden 16 okul ve toplam 98 eser katıldı.

A+A-

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından; “Mücadele ve Şehitler Haftası” etkinlikleri kapsamında; “Rumların Soykırım Saldırısına Karşı Kıbrıs’ta Türk Halkı’nın Varoluş Mücadelesi” konulu liselerarası düzenlenen Şiir ve Kompozisyon Yarışması’na, KKTC genelinden 16 okul ve toplam 98 eser katıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, kompozisyon dalında 8 eser ile şiir dalında 9 eser finale kalmaya hak kazandı.

Radyo Güven Konferans Salonu’nda bugün icra edilen yarışma sonucu, Değerlendirme Heyeti tarafından kompozisyon ve şiir dallarında ilk üç dereceye giren eserler belirlendi.

Kompozisyon dalında; 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi Yaren Güder tarafından yazılan ve okunan “Günlüklere Gizlenmiş Canlı Hayatlar” isimli eser birincilik ödülünü; Atatürk Meslek Lisesi öğrencisi Özlem Koşan tarafından yazılan ve okunan “3 Gün” isimli eser ikincilik ödülünü;  Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Alp Akpolat tarafından yazılan ve okunan “Kara Gün” isimli eser üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

Şiir Dalında; Doğu Akdeniz Doğa Koleji öğrencisi Uğfe Kuyucuoğlu tarafından yazılan ve okunan “Bulut” isimli eser birincilik ödülünü; Yakın Doğu Koleji öğrencisi Serhat Emir Kasap tarafından yazılan ve okunan “Unutma” isimli eser ikincilik ödülünü; Türk Maarif Koleji öğrencisi İpek Fatoş Zorba tarafından yazılan ve okunan “Menteş’im ve Zorba’ma” isimli eser üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile okul temsilcilerine ödülleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun tarafından verildi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.