1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖÇMENKÖY YOLU ÜZERİNDEKİ SEYYAR TEZGÂH
GÖÇMENKÖY YOLU ÜZERİNDEKİ SEYYAR TEZGÂH

GÖÇMENKÖY YOLU ÜZERİNDEKİ SEYYAR TEZGÂH

Göçmenköy yolu üzerinde seyyar tezgâh...

A+A-

 

Ne soğuk, ne sıcak, ne de yağmur hiçbiri van aracıyla sezonluk meyveler satan Mustafa Konaç’ın çalışmasına engel olmuyor. Çünkü severek yaptığı işini bir gün bile ihmal etme şansı yok…

Kıbrıs Postası'ndan Eniz Orakçıoğlunun derlediği bilgilere göre; Her gün yağmur, çamur demeden arkası açık van aracıyla Göçmenköy yolu üzerinde seyyar tezgâh kurarak ekmek parasını kazanmaya çalışan Mustafa Konaç, tezgâhında mevsimine göre meyveler satarak çocuklarını okutmaya ve eve ekmek götürmeye çalışıyor. Yaptığı işin zorlukları olsa da severek yaptığını belirten Konaç, Çalışamadığı günlerde ekmek parası kazanamadığını da ifade etti.

Mevsimine göre meyve satıyor

2 yıldır meyve satarak geçimini sağlayan Konaç yaptığı işi severek yapmasına rağmen, kış mevsiminde yağan şiddetli ve sağanak yağmurlar nedeniyle para kazanamadığı günler olduğunu da söylüyor. Çilek zamanı çilek, karpuz mevsiminde karpuz, şimdide portakal, mandalina satarak para kazanan Konaç, yerli ürünleri bizzat doğal ortamlarından gidip temin ettiğini de vurguluyor.

“Kazandığımla zor geçiniyorum”

3 çocuğu olduğunu belirten Konaç, “Kazandığım parayla zar zor geçiniyorum. Ekonomik durumumuz çok iyi olmasa da yine de Allaha şükür ediyorum. Hayat çok pahalı, çocuklarım okuyor masrafları karşılamakta bir hayli zorlanıyorum ama yine de yaptığım işi çok seviyorum” şeklinde konuştu.

“Yağmurda da çalışıyorum”

Sattığı meyveleri yerinden ve taze olarak aldığını söyleyen Konaç, “Yaptığım iş gerçekten zor bir iş, soğuk sıcak demeden ekmek parasını çıkarmak için çalışıyorum. Kimi zaman yağmurda veya buz gibi havada da yol kenarında satış yapıyorum ve yapmak zorundayım bir günlük kazancım çocuklarımın karnını doyuruyor” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.