1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖKÇEBEL: “KIBRIS SORUNUNU ÇÖZME NİYETİ YOK”
GÖKÇEBEL: “KIBRIS SORUNUNU ÇÖZME NİYETİ YOK”

GÖKÇEBEL: “KIBRIS SORUNUNU ÇÖZME NİYETİ YOK”

Gökçebel: “Kıbrıs sorununu çözme niyeti yok”

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, ABD, AB ve garantörlerin Kıbrıs sorununu çözmeye niyetleri olmadığını ileri sürdü.

KTOEÖS Başkanı Gökçebel yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, son görüşmelerle umutların bilinçli olarak “çökme noktasına getirildiğini” savunarak, Kıbrıs sorununu başından beri güven yaratıcı önlemler sorununa dönüştürme çabası olduğu görüşünü dile getirdi.

Gerçekçi ve kapsamlı bir çözüm perspektifi ile yola çıkılmadığını ileri süren Gökçebel, bugüne kadar uzlaşılan ve çözümün esas parametrelerinden uzaklaştırılmasına olanak verilmesinin Kıbrıs üzerinden “bilinçli ve kasıtlı” pazarlık yapanların stratejisini oluşturduğunu savundu.

Açıklamasında “etrafındaki doğal zenginliklerini ve bir üs olarak Kıbrıs’ı kullanmak isteyen emperyalist güçler ve onların taşeronları yerel işbirlikçiler bu ülkenin halklarıyla dalga geçmeye devam etmektedir” ifadelerine yer veren Gökçebel, “liderler, güven yaratıcı önlemlere ihtiyaç varmış gibi davranarak Kıbrıs sorununun çözümüne odaklanmaktan çok çözümsüzlüğe oynamayı seçmişlerdir” dedi.

Kıbrıs sorununun siyasi irade olmadan, masada görüşülerek çözümlenemeyeceğinin anlaşıldığı görüşünü de dile getiren Gökçebel, Eroğlu ve Anastasiadis’i eleştirdi.

Gökçebel şöyle devam etti:

“Türkiye, Yunanistan, İngiltere, AB, ABD, Eroğlu ve Anastasiadis aynı senaryonun parçasıdırlar. Eğer Kıbrıs sorununu çözebilecek iradeyi gösteremeyeceklerse, ortak bir açıklamayla görüşmeleri bitirmeli ve Kıbrıs halklarıyla dalga geçmeyi bırakmalıdırlar.”

Kıbrıs sorununun ve çözümsüzlüğün Kıbrıs halklarının eseri olmadığına dikkat çeken Göçebel,  “Ortada bir güvensizlik yoktur. Sadece sorunu çözebilecek bir antlaşmaya, siyasi iradeye ihtiyaç vardır” diyerek Eroğlu ve Anastasiadis’i eleştirdi; istifa etmelerinin Kıbrıslılara en büyük çözüm umudu olacağını iddia etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.