1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖKÇEBEL'DEN AÇIKLAMA
GÖKÇEBEL'DEN AÇIKLAMA

GÖKÇEBEL'DEN AÇIKLAMA

Tablo böyle giderse...

A+A-

“TABLO BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE YIL SONUNA KADAR ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 15’İ BAZI DERSLERİ HİÇ ALMAYACAK”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, okullardaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi talebiyle Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini söyledi.

Gökçebel, 2 aydan fazladır okullardaki öğretmen eksikliğini gidermek için çaba sarf ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade etti.

İlgili bakanlıklara ve milletvekillerine sorunları ve çözüm önerilerini ilettiklerini ancak sorunların çözülmesi için herhangi bir adım atılmadığını söyleyen Gökçebel, eylemden kaçındıklarını ancak sabırlarının tükendiğini dile getirdi.

“TABLO BÖYLE DEVAM EDERSE”

Okullarda öğretmen eksikliğinin sürdüğünü ve tablonun bu şekilde devam etmesi halinde yıl sonuna kadar öğrencilerin yüzde 15’inin bazı dersleri hiç almayacağını ileri süren Gökçebel, şu anda 53 öğretmen, 8 sekreter, 33 hademe, 8 müdür, 3 müdür muavini ve 3 başmuavin kadrosunda eksiklik yaşandığını anlattı.

Gökçebel, birinci dönem sınavlarında 2 bin 25 öğrencinin öğretmen eksikliği nedeniyle hiç sınava giremediğini de söyledi.

“DERS HAZIRLIK ÖDENEĞİ YASAYLA VERİLEN BİR HAKTIR”

Ders hazırlık ödeneğinin öğretmenlere yasayla verilen bir hak olduğunu ve bununla ilgili 2012 yılında savcılık görüşü de bulunduğunu dile getiren Gökçebel, işe yeni alınan öğretmenlerin bu haktan mahrum edilmesine karşı olduklarını anlattı.

Bu sorunları dile getirmek üzere Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini kaydeden Gökçebel, eylemden kaçındıklarını ancak sabırlarının sonuna geldiklerini tekrarlayarak, hükümet tarafından atılacak adımlara olumlu karşılık vermeye ve fedakarlığa hazır olduklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.